Efterårsferie on the road i Georgia

Efterår i Georgia. Det bliver desværre nok ikke dette efterår, vi kan rejse til Georgia. Men så kan vi jo håbe på, at muligheden også er der næste efterår. Vi har fundet inspiration til en række fine roadtrios, der virkelig frister. Og husk, at Sydstaternes varme klinger af og bliver tålelig om efteråret. Husk, at det ikke kun er i New England man kan opleve de flammende efterårsfarver på træerne. Der er også masser af fall foliage i Sydstaterne om efteråret.

Der er mange veje at vælge i Georgia

Roadtrip i USA er altid – som i ALTID – en fantastisk idé. Og Georgia har mange forskellige ruter med et evigt varierende landskab. Prøv for eksempel Dragon Eyes drive, som snor sig gennem 120 km med mere end 700 sving og kurver. Tag turen fra Blairsville og oplev det nordlige Georgias højdepunkter. Ruten går gennem Helen og flere store naturområder (state parks) nær vandrestier og vandfald. Helen er i øvrigt kendt for at være Georgias “Bayern”!

Efterår i Georgia
Byen Helen i Georgia er en “bayersk” landsby, som også har egen oktoberfest. Foto: Alpine Helen County CVB.

Russell-Brasstown Scenic Byway er en knapt 65 km lang rute fra Blairsville til Brasstown Bald. Brasstown Bald er Georgias højeste punkt, ligesom her også er indgange til den verdensberømte Appalachian Trail. En anden stat, der også er kendt for Appalachian Trail er West Virginia. Læs mere om byen Harpers Ferry i West Virginia her.

Det nordøstlige Georgias Scenic Highway 197 passerer tæt forbi søerne Burton, Rabun og Seed. Lookout Mountain Parkway går gennem staterne Alabama og Tennessee inden den krydser ind i Georgia og forbi Cloudland Canyon. Og så er der altid smukt ved Blue Ridge med masser af smukke ruter.

Efterår ved Unicoi Lake, Georgia. Foto: Alpine Helen County CVB.

Kysten er også smuk når det er efterår i Georgia

Og så er der selvfølgelig også de kystnære strækninger som for eksempel Coastal Highway 17. Den løber langs østkysten og et stykke af den ligger mellem Savannah og Brunswick. Langs Coastal Highway 17 finder den roadtrippende småbyer og skæve attraktioner som for eksempel den mindste kirke i USA.

Mercer Williams House er et af de mange huse i Savannahs velbevarede historiske kvarter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.