Europæisk rejsemål lancerer virtuel madkonference med fokus på madspild

Eating the Gap. Den 16. november er VISITFLANDERS, turistrådet for Flandern i det nordlige Belgien, vært for den hidtil største globale virtuelle madkonference EATING THE GAP – der er meget mere end “endnu et Zoom-event”. Her samles internationalt anerkendte kokke, forskere og startups fra hele verden med mad-eksperter og foodies. Formålet er at diskutere, hvordan man kan komme madspild til livs.Både hjemme i sit eget køkken og globalt.

Fødevareproduktionen står for 25 pct. af den globale CO2-udledning. Og mens en tredjedel af de fødevarer, vi producerer, går til spilde, går 820 millioner mennesker hver dag sultne i seng. Samtidig får 2 milliarder mennesker ikke de nødvendige næringsstoffer – og 650 millioner mennesker er overvægtige.

Udfordringerne ved vores fødevaresystem er opgjort til globalt at koste 12 milliarder USD årligt i skjulte omkostninger og forventes at vokse til 16 milliarder USD; svarende til Kinas BNP.

Sundere og mere bæredygtig livsstil

Derfor skal der findes en løsning – som tager hensyn til både landmændene, planeten og menneskene. Eksperter er enige om, at omlægning til en mere plantebaseret kost er en vigtig faktor ift. at reducere fødevareproduktionens negative påvirkning af klimaet og forbedre folkesundheden. Og her spiller verdens kokke og aktører inden for fødevarebranchen en central rolle i at informere og inspirere folk til at vælge en sundere og mere bæredygtig livsstil.

En af de topkokke, der deltager i Eating the Gap er Lieven Lootens. Foto: PR.

Det er netop, hvad EATING THE GAP handler om. Den virtuelle madkonference, der afholdes den 16. november, vil kredse om tre temaer: Plantebaseret revolution, sundere måltider og “køkkenet 4.0”.

Plantebaseret revolution handler om, hvordan planter fremover spiller en central rolle i alles daglige kost. Hvordan laver kokke rundt omkring i verden mad af lokale og sæsonaktuelle råvarer? Hvordan kan fødevareindustrien fremme udvalget og tilgængeligheden af råvarer?

Sundere måltider fokuserer på, hvordan man med en sund og tilpasset kost kan give sin krop og hjerne det nødvendige brændstof til at sikre sig et godt liv. Hvordan kan ny viden om fermentering og vores tarmflora påvirke smag og sundhed? Hvordan kan man lave allergivenlig mad uden at gå på kompromis med smag eller oplevelse?

Eating the Gap
Bud på en sund burger. Foto: PR.

Køkkenet 4.0 beskæftiger sig med, hvordan man kan dyrke og tilberede mad overalt – i køkkenet, på taget og endda i rummet. Hvordan smager cellebaseret kød? Hvilke strategier og teknologier er det næste indenfor “food tech”? Hvordan kan smagen af fødevarealternativer forbedres yderligere?

Internationale topkokke på programmet

Alle sessioner tager hver 20 minutter. I hver session vil en belgisk kok samtale med kokke og eksperter fra hele verden – mens grafer, figurer og videoer inddrages for at fortælle mere om videnskaben og detaljerne bag. Hver session afsluttes med præsentation af en ret tilberedt på scenen af en af de deltagende belgiske kokke.

Blandt de globale kokke deltager bl.a. Heston Blumenthal (The Fat Duck***, Storbritannien), Joan Roca (El Celler de Can Roca***, Spanien), Andoni Luis Aduriz (Mugaritz**, Spanien), Ana Ros (Hisa Franko**, Slovenien).

Samtidig er flere af Belgiens bedste kokke også involveret – heriblandt Michaël Vrijmoed, (Vrijmoed**, Gent), Nicolas Decloedt (hummus x hortense, Bruxelles) and Filip Claeys (De Jonkman**, Brügge).

Ikke bare et Zoom-event

EATING THE GAP er ikke blot endnu et Zoom-event. Med førsteklasses kamerateknologi og støtte fra det anerkendte filmstudie AED Studios er ambitionen at skabe det mest interaktive og engagerende virtuelle event inden for mad-verdenen nogensinde. De belgiske kokke vil være fysisk i studioet, mens internationale kokke og alle øvrige talere vil deltage virtuelt.

Praktisk information

Eating the Gap finder sted den 16. november kl. 11-20. Eventen afholdes af VISITFLANDERS i samarbejde med food tech-virksomheden Foodpairing® og EIT Food, der er Europas førende initiativ indenfor madinnovation. Alle sessioner vil være på engelsk.

Læs mere og tilmeld dig gratis på www.eatingthegap.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.