Dunkers Kulturhus

Så er der spændende nyt fra Museum of Failure i Dunkers Kulturhus i Helsingborg. En lang række mislykkede genstande er rykket ind i lokalerne, bl.a. en statsstøttet plastikcykel, en mislykket elbil og oppustelige ting fra IKEA. Det mislykkede er med andre ord blevet hipt.

Den nye udstilling varer fra 2. juni 2018 til den 6. januar 2019, så der er god tid, hvis man skal nå det. På udstillingen stilles det essentielle spørgsmål, om noget stadig er en fejl, hvis man i sidste ende lykkes? Dunkers Kulturhus åbner nu med stolthed den nye udstilling, der hedder Miss Lyckat, baseret på det internationalt anerkendte Museum of Failure og innovationsforsker Samuel West. Udstillingen viser alt fra direkte flops til overraskende succeshistorier.

En innovation er en idé, der omdannes til et produkt eller en tjeneste/service. Men at gå fra en idé til et færdigt produkt kræver mere end bare en god idé. Man skal først lykkes med at gøre ideen til en realitet og derefter til et succesfuldt produkt. Men hvis vi skal mislykkes for at lykkes, er fiasko simpelthen et udviklingsstadium, kan man sige, og det er det, der undersøges på denne nytænkende udstilling.

”Der er her tale om en udstilling, som vil vække både undren og fremkalde latter. Her vises forskellige produkter og tjenester, nogle ret berømte og nogle mindre berømte, der alle var en fiasko til at starte med af forskellige årsager. Det er sjovt at gå på opdagelse i mislykkede ting, som ender med at blive skrinlagt, gøre nytte eller bidrage til et eller andet”, siger Anna Kron Boysen.

Udstillingen viser blandt andet den statsstøttede plastikcykel Itera, den aldrig tidligere er vist, og den noget bizarre elbil Sinclair C5 samt IKEA a.i.r., et projekt, der bogstaveligt talt tabte pusten. Alt dette præsenteres sammen med en samling af kendte produkter, hvoraf mange stammer fra de kulørte 1980’ere.

Dunkers Kulturhus
Oppustelig edderkop fra IKEA. Fra udstillingen Det mislykkede museum på Dunkers Kulturhus. Foto PR.

Om Samuel West

Samuel West er 44 år gammel og født i Californien. Han har boet i Sverige i mere end 20 år. Tidligere har han arbejdet som psykolog men forsker og formidler nu om jobtilfredshed, kreativitet og dét at lege på arbejdspladsen. Museum of Failure kan delvis forstås som et resultat af hans arbejde på forskellige områder og har ført til samarbejder med bl.a. BBC News, Seth Meyers og NBC’s tv-show Late Night.

Om udstillingerne

Dunkers Kulturhus har over 3.000 kvadratmeter udstillingsplads. Der vises både internationalt anerkendte udstillinger og i perioder også lokale initiativer, forskellige kunstformer og kunstneriske genrer i en kontinuerlig indsats for at vise vigtige og interessevækkende tendenser for de besøgende.

Dunkers Kulturhus
En mystisk cola fra udstillingen Det mislykkede museum på Dunkers Kulturhus i Helsingborg. Foto PR.

Om arkitekturen

Det var den danske arkitekt Kim Utzon, der vandt arkitektkonkurrencen om Dunckers Kulturhus i 1997. Temaet var “By ved havet” og Utzon designede Dunkers kulturhus som et middelalderligt slot. Kulturhuset åbnede i 2002 og dækker 16.000 kvadratmeter.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.