Hvem skal have drikkepenge i USA?

Drikkepenge i USA er en vigtig del af servicebranchen, da tjenere og andet servicepersonale ofte er afhængige af dem. Det ses som en del af deres løn. Her er en miniguide til at forstå og give drikkepenge i USA.

Hvordan fungerer drikkepenge i USA?

I USA forventes det, at du giver drikkepenge til servicepersonalet i restauranter, barer, frisørsaloner og taxachauffører. Drikkepenge er normalt omkring 15-20% af den samlede regning, men det afhænger også af serviceniveauet. Hvis servicen var ekstraordinær, kan du overveje at give mere end 20%.

Hvornår skal du give drikkepenge?

Du bør give drikkepenge hver gang du modtager service fra en person i servicebranchen uanset vedkommendes stilling. Dette inkluderer tjenere, bartendere, frisører, taxachauffører og hotelansatte.

Hvordan skal du give drikkepenge?

Drikkepenge gives normalt i kontanter, men i nogle restauranter og barer kan du tilføje drikkepenge på din kreditkortregning. Hvis du er usikker på, hvor meget du skal give i drikkepenge, kan du tjekke regningen. Her er der nemlig sommetider forslag til en procentdel, der kan gives i drikkepenge.

Hvor meget skal du give i drikkepenge?

Som tidligere nævnt er det almindeligt at give mellem 15-20% i drikkepenge. Hvis du får dårlig service, kan du overveje at give mindre end 15%, men husk at noget servicepersonale er dybt afhængigt af drikkepenge for at tjene noget, der ligner en løn. Hvis servicen var ekstraordinær, kan du som sagt overveje at give mere end 20%.

Er drikkepenge obligatoriske?

Det kan virke meget forkert at give drikkepenge i USA hvis servicen var dårlig eller måske ligefrem uhøflig. Og drikkepenge er da heller ikke obligatoriske i USA, selvom det anses som god skik at give drikkepenge til servicepersonale. Hvis du undlader at give drikkepenge, kan det opfattes som uhøfligt eller endda fornærmende. Det er heller ikke ualmindeligt at blive stoppet af tjeneren eller måske en overordnet på vej ud, hvis du ikke har givet drikkepenge. Vedkommende vil høre, om der har været et problem, siden du ikke lagde nogen “tips”.

Andre ting at overveje

Husk, at drikkepenge er en del af lønnen for mange servicepersonalet i USA. Derfor er det vigtigt at give drikkepenge, når det er passende. Hvis du er usikker på, hvor meget du skal give, kan du spørge en amerikaner eller undersøge online for at få mere information om den specifikke branche eller situation, hvor du vil give drikkepenge. Her er der fx en glimrende “tipping guide 2023“. Alt det sagt, så er servicen som hovedregel rigtig fin i USA, uanset om du sidder på en fedtet diner langs motorvejen eller på en fin restaurant midt i New York City.

Her kan du læse mere om drikkepenge i det hele taget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.