DIVA: Længe ventet diamantmuseum åbner i Antwerpen

Antwerpen, Diamantmuseet DIVA. Den 5. maj 2018 slår et nyt diamantmuseum, DIVA, dørene op i Antwerpens historiske centrum. DIVA er dog mere end et museum, og det handler ikke kun om diamanter. Seks forskellige rum skal bl.a. gøre de besøgende klogere på Antwerpen og diamanternes fælles historie, diamantslibningens svære kunst samt diamanternes betydning igennem tiden.

I mere end 500 år har belgiske Antwerpen været hjertet i verdens diamanthandel – og selv den dag i dag passerer hhv. 84 pct. og 50 pct. af alle verdens rå og slebne diamanter igennem Antwerpen. Byen huser omkring 1700 diamanthandlere på et område mindre end en kvadratkilometer – og diamantsliberne i Antwerpen er blandt verdens absolut bedste. “Cut in Antwerp” er et kvalitetsstempel, der bruges over hele verden.

På det nye DIVA, der slår dørene op den 5. maj 2018, kan besøgende opleve en bid af Antwerpens traditionsrige diamant-historie – og samtidig opleve, hvor tæt Antwerpens og diamanternes historie er forbundet.

I åbningsweekenden den 5.-6. maj 2018 er der åbent fra kl. 5-21 begge dage og gratis adgang for alle besøgende. Festlighederne starter dog allerede med optakt fredag eftermiddag, så fejringen af åbningen varer i alt 57 timer – svarende til det antal facetter, en diamant har.

DIVA i Antwerpen

Følg diamanterne gennem seks rum

DIVA består af i alt seks forskellige rum, som besøgende guides igennem af DIVAs egen butler, Jérome, der er skabt af den belgiske instruktør og manuskriptforfatter Frank Van Laecke.

Det første rum, Wunderkammer, fortæller om Antwerpens hæderkronede fortid. Byen var indtil midten af det 17. århundrede et af Europas førende områder for produktion og distribution af kunst og luksusvarer som sølv, smykker og ædelsten samt kuriositeter som kokosnødder, skaller og koraller. I det næste rum, Atelier, kan besøgende opleve diamantslibningens svære kunst på helt tæt hold og lære mere om det håndværk, der er involveret i bearbejdningen af diamanter. I International Trading Room på diamantmuseet fortælles historien om, hvordan Antwerpen blev centrum for verdens diamanthandel via en række kortfilm, der illustrerer historiens handelsruter.

I diamantmuseet DIVAs fjerde rum, Dining Room, kan besøgende tage plads ved et af de smukt opdækkede borde og opleve luksusobjekternes betydning i det daglige liv, mens man i Vault kan få et indblik i den kriminalitet samt de spørgsmål om etik og autenticitet, der knytter sig til diamant- og sølvbranchen. I det sidste rum, Boudoir, afslører DIVA sine mest betydningsfulde skatte og sørger for, at besøgende forlader Antwerpens nye stjerneattraktion med stil.

DIVA Antwerpen

Første særudstilling planlagt

Den permanente udstilling på diamantmuseet suppleres løbende af særudstillinger. Den første udstilling, der ligesom et af rummene har fået titlen Wunderkammer, er skabt af Axel Vervoordt og åbner den 19. oktober. Udstillingen består af et kurateret udvalg af værker fra DIVAs samling samt en række lånte værker, der tilsammen skal skabe Vervoordts fortolkning af begrebet “kunstkabinet” i en række midlertidige kunstkabinetter.

Ud over udstillingsområdet huser DIVA også et bibliotek, eventlokaler, to butikker samt et atelier, hvor besøgende kan deltage på smykke-workshops.

Praktisk information
Museet har åbent hver dag (undtagen onsdage) kl. 10-18.
Det anbefales at købe billetter hjemmefra for at sikre, at der er ledigt på den ønskede dato. Billetter koster 10 EUR for voksne og 7 EUR for unge på 13-26 år. Børn under 12 år er gratis.

Læs mere og køb billet her.

Vi har tidligere skrevet indlæg om Belgien. Se for eksempel indlæg om ølfestivaler her.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.