Billeder og indtryk fra rejser til Ægypten. Artikler om emner, man lige interesserer sig for, hvad enten det er Tutankhamon, hieroglyffer, Kleopatra eller pyramider. Lange akademiske udredninger og afhandlinger. Blogs, Facebooksider og Pinterest-opslagstavler. Vi kan heldigvis finde det hele og mere til på nettet. Der er noget for alle, der interesserer sig for det gamle Ægypten uanset hvilket niveau, det skal være på. Og ganske meget af det er efterhånden rigtig godt.

Desværre flyder nettet også over med virkelig dårlige og decideret fejlinformerende sider om det gamle Ægyptens historie, sprog, religion osv. osv. Det er ikke alt, man kan google sig frem til som er bare tilnærmelsesvis korrekt, og har man ikke den store baggrundsviden, kan det i visse tilfælde være noget nær umuligt at skelne skidt fra kanel.

Wikipedia, der i øvrigt i mange tilfælde er ganske glimrende, er et værktøj, som mange benytter til at søge efter alt muligt, også info om det gamle Ægypten. Wikipedia.dk’s artikel om Ægypten er rædselsfuld, mens tilsvarende sides artikel om det gamle Ægypten kun er marginalt bedre.  Læs hellere den engelske udgave med langt flere og langt bedre artikler om Ægypten.

Det var egentlig ikke meningen, at dette indlæg skulle handle om at hænge Wikipedia og dens mangler ud. Som sagt er det et glimrende værktøj i mange henseender. I stedet var det meningen at henvise til Metropolitan Museum of Arts (New York) sider om Ægypten, for her er der virkelig gode ting at komme efter.

Der er bl.a. denne liste over herskere i oldtidens Ægypten, illustreret de steder, det er muligt med genstande fra The Met’s samling.

Horemheb, konge 18. dynasti ca. 1323–1295 f. Kr. Billedcopyright www.metmuseum.org
Horemheb, konge 18. dynasti ca. 1323–1295 f. Kr. Billedcopyright www.metmuseum.org.

Metropolitans hjemmeside gemmer også på en lang række tematiske essays om dette og hint fra alle deres samlinger, herunder 27 om forskellige emner, der har med det gamle Ægypten at gøre.

Læs fx om Egyptian Tombs: Life along the Nile, Egyptian Amulets eller Roman Egypt. Til hvert essay er der en større eller mindre litteraturliste for dem, der gerne vil søge lidt videre på det givne emne.

Se den fulde liste over tematiske essays her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.