Hvad er egentlig et godt menneske? En, der er direktør i en velgørenhedsorganisation? En, der giver en skærv til de fattige? Eller giver flygtninge husly?

Det er ikke til at vide, hvad et godt menneske er, men noget tyder på, at der verden over bliver slået “gode mennesker” ihjel efter et uigennemskueligt system over hele verden, og nu er det op til politimanden Niels Bentzon at sikre, at det i hvert fald ikke bliver i Danmark, det næste gode menneske skal dø.

Det bringer ham bl.a. i kontakt med astrofysikeren Hannah Lund med en sørgelig familiehistdensidsteorie og en plaget betjent i Venedig, som kæmper en kamp mod vejrguderne, tiden, sin døende mor og sin ledelse.

Bentzons kone er succesfuld arkitekt udstationeret i Sydafrika, og det er meningen, at Bentzon skal ned at holde jul hos hende. Han lider imidlertid af decideret rejseskræk, der ikke bare er forbundet med flyrejser, Bentzon kan ikke fysisk tåle at komme ret langt væk fra sit hjem, og det er selvfølgelig problematisk i forhold til, at hans kone forventer, at han kommer til Sydafrika.

Alle ting bliver blandet godt og grundigt sammen, og Niels Bentzon må følge adskillige blinde spor før systemet og den rette sammenhæng går op for ham og Hannah Lund.

Den sidste gode mand er spændende og velskrevet og kører i et hæsblæsende tempo stort set hele vejen igennem.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.