Danskerne er stadig rejselystne – helst i bil

Danskerne er rejselystne. Selvom tre ud af fire danskere i år har valgt at holde ferie i Danmark, og langt færre end normalt rejser til udlandet, så er lysten til smutture uden for Danmarks grænser stadig stor. Og det foretrukne transportmiddel til ferien er bilen.  Det siger Scandlines i en pressemeddelelse.

En undersøgelse lavet i samarbejde mellem Advice, Userneeds og Scandlines viser, at omkring halvdelen af de danskere, der holder ferie herhjemme, ikke er afvisende for at tage en smuttur én eller flere dage over grænsen. For danskerne er rejselystne.

Og skal turen gå til udlandet i 2020, ville 60 procent vælge bilen som transportmiddel. Det er en stigning på 25 procent sammenlignet med 2019. De fleste adspurgte giver coronapandemien og mindre risiko for smitte ved bilferie end ved andre transportformer som grund til at vælge bilferien.

Ferie planlagt under nedlukningen

Scandlines følger tallene for rejselysten til en tur sydpå i bil. Ser man fire til seks måneder frem i tiden, er det tal uændret sammenlignet med 2019.

De fleste har nok planlagt deres ferie, mens grænserne var lukket. Nu er grænserne åbne igen til de fleste europæiske lande. Det gælder for eksempel Tyskland, hvorfra turen kan gå videre syd over, hvis man har lyst til det.

Danskerne er rejselystne
Tyskland var et af de første lande, danskerne kunne rejse til efter covid19-pandemien. Her et billede fra den tyske ø Rügen. Foto: PR.

Undersøgelsen bekræfter os i, at ferierejsende sætter fleksibilitet og tryghed højt her under coronapandemien. Derfor tilbyder vi denne sommer billetter med åben hjemrejse og gratis afbestilling,” siger Christer Andersen, SVP Group Marketing i Scandlines. ”Den billettype passer også fint til den måde, rejsevejledningerne fra Udenrigsministeriet er udformet på, hvor der åbnes og lukkes for rejser til lande på ugebasis alt efter smitteudviklingen i de enkelte lande.”

Den åbne hjemrejse gælder helt frem til 11. april 2021.

Find inspiration til oplevelser i Tyskland på Tæt på Tyskland.

Du kan se sejlplanerne på vores website.

Læs mere om ferie i Tyskland her, hvor vi har skrevet om seværdigheder i Berlin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.