Besøg en af Washington, D.C.’s ambassader

Den danske ambassade i Washington, DC er med, når der i maj bliver afholdt Passport DC med åbent hus på byens ambassader. På de første to søndage i måneden kan du få adgang til steder, der normalt er hermetisk lukkede for offentligheden.

Passport DC er derfor en helt enestående chance for at komme bag de lukkede døre på en eller flere af de mere end 50 internationale ambassader i byen.

Ambassaderne åbner søndag d. 2. maj 2020 kl. 10.00 og holder åbent til kl. 16.00. Det er muligt at komme rundt på fem kontinenters ambassader, og der kommer til at være mange forskellige programmer og aktiviteter de forskellige steder. Når tiden nærmer sig, udgiver turistorganisationen Cultural Tourism DC en liste med de ambassader, der deltager, så man kan gå i gang med at planlægge. Man kan nå at besøge omkring fem ambassader på den dag.

Den danske ambassade i Washington, DC modtager besøg

Alle landene i EU deltager i Passport DC, så hvis du drømmer om at besøge den danske ambassade i byen, skal du sætte kryds i kalenderen lørdag d. 9. maj. Det er nemlig den dag, landene fra Irland og Italien til Spanien og Slovenien holder åbent hus. Download for eksempel EUintheUS events app‘en og tjek hjemmesiden for nyeste informationer.

Alle ambassadebesøg er gratis, og selvom der ikke er lagt op til, at det også er en “foodie-tur”, er der mange af ambassaderne, der serverer lækkerier og smagsprøver. Nogle steder også drikkevarer, der er typiske for det pågældende land.

Du ved aldrig helt, hvad du går ind til

Et ambassadebesøg under Passport DC er uforudsigeligt. Det kan være, at der et band, der spiller. Måske nogle der danser folkedanse. Eller der kan være besøg af dyr, der er særlige for landet, ambassaden hører til. Og hvem ved, hvad der kan ske på den danske ambassade i Washington?

De to første søndage i maj måned er altså din chance for at besøge Embassy Row – det stykke af Massachusetts Avenue NW, som går gennem kvartererne Dupont Circle og Upper Northwest. Det er her, de fleste ambassader ligger. Eller i hvert fald mange af dem. Du kan se den danske ambassade i Washington, D.C.’s hjemmeside her.

Hvis du kommer til Washington, D.C. i maj måned under Passport DC, er det for sent med de blomstrende kirsebærtræer. Dem skal du være lidt tidligere ude for at opleve. Vi har skrevet om det kirsebærblomstrende Washington her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.