The Flandrien Challenge: En helt særlig Strava-udfordring for ægte cykelfans

Cykelture i Flandern. Når det igen bliver muligt at rejse udenlands, får cykelfans en ekstra grund til at tage på forlænget weekend i Flandern i det nordlige Belgien. Her har turistrådet nemlig skabt “den ultimative cykeltur”, The Flandrien Challenge, som består af ikke mindre end 59 såkaldte segmenter (ruter) i den populære cykel-app Strava. Alle segmenter er desuden markeret fysisk på vejene i Flandern. Gennemfører man alle segmenter på under 72 timer – hvilket forudsætter en vis mængde forudgående træning – får man sit navn indgraveret på en fysisk Wall of Fame på regionens cykelmuseum.

Nu får cykelentusiaster endnu en grund til at tage på forlænget weekend i cykelregionen Flandern i det nordlige Belgien. Den 16. november lancerer VISITFLANDERS, Flanderns turistråd, nemlig en helt særlig cykeludfordring på regionens berømte bakker og brosten.

Mange betragter Flandern som cykelsportens hjerte. Regionen er især kendt for løbene Flandern Rundt og Ghent-Wevelgem. Mange af verdens mest erfarne cykelryttere har kæmpet sig henover Flanderns store netværk af snoede, smalle og nogle steder brutale brostensveje. Generelt er Flandern et sted for ægte “Flandriens”: stærke, ubarmhjertige, old-school cykelryttere, der ikke giver op, og fortsætter i sadlen selv under barske vejrforhold. I Flandern har bl.a. cykellegender som Eddy Merckx, Johan Museeuw og Tom Boonen modtaget ærestitlen “Flandrien”.

Forener den digitale og fysiske verden

Udfordringen “The Flandrien Challenge – The Unbelievable Ride” er ifølge turistrådet den ultimative cykelrute rundt i Flandern. Den består af 59 af de såkaldte segmenter (ruter) i Strava. Strava er en populær onlinetjeneste og app, hvor man kan logge sin cykeltræning. Og altså samtidig konkurrere med venner og andre ryttere på cykelture i Flandern.

Ruternes begyndelse og slutning er tydeligt markerede på ruten. Foto: PR.

Det særlige ved Flandrien Challenge er især, at den forener den digitale og fysiske verden. De 59 Strava-segmenter kan ikke kun trackes via GPS og ses på app’en. De er også markeret fysisk på vejen, så man nemt kan se hvor hvert segment starter og slutter. Flandrien Challenge inkluderer flere af regionens mest legendariske stigninger, heriblandt Oude Kwaremont, Koppenberg og Paterberg.

Kom på Wall of Fame på cykelmuseum

For at gennemføre udfordringen skal man køre alle segmenterne i Flandern på under 72 timer. Det er gratis at deltage, og man bestemmer selv hvilken rækkefølge, man kører segmenterne i. Turistrådet har dog lavet tre foreslåede kombinationsmuligheder, der alle garanterer rytterne fantastiske udsigter undervejs.

Gennemfører man alle 59 segmenter i The Flandrien Challenge inden for 72 timer, får man sit navn indgraveret på en brosten. Den bliver en del af Wall of Fame på Centrum Ronde Van Vlaanderen (Flandern Rundt-museet). Museet er dedikeret til belgisk cykelhistorie og ligger i byen Oudenaarde. Byen er kendt som stedet, hvor Flandern Rundt-løbet slutter. Oudenaarde er desuden et oplagt udgangspunkt for at udforske Flanderns mange cykelruter, hvis man rejser hertil for at tage på cykelture i Flandern.

Der er masser af gode stigninger på cykelture i Flandern. Foto: PR.

Der er ikke nogen slutdato på udfordringen. Så man kan give sig i kast med den, når det igen bliver muligt og sikkert at rejse udenlands. Indtil da kan man skrive udfordringen på sin “bucket list” og begynde træningen.

Læs mere her.

Følg også med på de sociale medier og brug gerne selv disse tags: #flandrienchallenge #cyclinginflanders @cyclinginflanders

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.