Cykelrejse fra København til Berlin

Cykelrejse fra København til Berlin. En ny cykelrejse mellem de to hovedstæder er skabt i bæredygtighedens navn. Det skriver Tysk Turist Information i dag d. 13. juli 2020 i en pressemeddelelse.

Hvem der kommer til at sidde på hjul er uvist. Men hvad der er sikkert er, at cykelrejsebureauet Danish Biking sammen med Tysk Turist Information og TV2 Vejret vil spænde hjelmen og vise vejen. Sammen med almindelige danskere vil de cykle fra København til Berlin. Cykelrejsen er en syv-dages rejse og vil finde sted sidst i august.

Det bliver med andre ord fra sadlen og jernhesten, at helt nye og naturskønne sider af Tyskland skal opdages. Og det alt imens pulsen stiger, sanserne stimuleres og kiloene måske endda rasler af på cykelrejse fra København til Berlin.

Ruten mellem København og Berlin går ad den officielle cykelrute mellem de to populære hovedstæder. Den bliver sandsynligvis den første af sin slags i en række, melder Tysk Turist Information. Her han man måske flere ture i ærmet fra andre danske storbyer til andre tyske.

Vi har glædet os enormt til at lancere vores nye cykelrejsekoncept sammen med cykelrejsebureauet Danish Biking og ikke mindst til denne første af sin slags mellem København og Berlin. Cykelrejsen er ’tegnet’ i bæredygtighedens navn og med det faktum for øje, at flere og flere mennesker gerne vil rejse mere klimavenligt og i pagt med naturen”, siger Bo Schou Lauridsen, som er turistchef i Tysk Turist Information.

Udvalgte seværdigheder undervejs

På cykelrejsen cykles gennem naturparker, sølandskaber og pittoreske småbyer. Undervejs besøges også udvalgte museer, slotte og andre håndplukkede seværdigheder. På Schloss Rheinsberg får deltagerne en eksklusiv rundvisning. Mecklenburgische Seenplatte og Nationalpark Müritz nydes også.

Der cykles ca. 50 kilometer om dagen, hvilket betyder, at man skal kunne cykle, men at man dog ikke behøver at være professionel eller elite. Turen rundes af med i fællesskab at rulle ind i Berlin, som var det et større og mere internationalt kendt cykelløb.

Ruten følger det meste af vejen den nationale cykelrute København-Berlin N9 men undervejs tages et par hyggelige afstikkere.

Alle deltagere er indlogeret på 3- eller 4-stjernede hoteller undervejs.

Professionel cykelpartner er med

Rejseleder på turen er Michael Andersen, som er en særdeles erfaren cykelrejseleder og repræsenterer cykelrejsebureauet Danish Biking.

Michael Andersen, som også er indehaveren af Danish Biking, har en lang og bred baggrund inden for rejse- og turismesektoren. Siden 2011 har han beskæftiget sig professionelt med cykelrejser i Danmark, Norden og Europa, og samtidig har han arbejdet med udvikling af cykelturismen i Danmark.

Han siger:

Både Danmark og Tyskland er kendt som gode, trygge cykellande, og mange udenlandske turister angiver cykling og naturoplevelser på cykel som væsentlige grunde til at vælge disse to destinationer som ferielande. Der er mange gode cykeloplevelser, som ligger derude og venter”.

Praktisk info

TV2 Vejrbilen følger med på rejsen, og der vil blive optaget filmklip på turen, som efterfølgende vil blive benyttet i diverse medier og på sociale platforme. Ønsker man ikke at optræde på billederne, kan dette blot oplyses, når rejsen bestilles.

Det er muligt at give sig selv et længerevarende ophold i Berlin, hvis det ønskes, og selv sørge for hotel og hjemtransport. Gruppen kører retur i bus.

Billetterne er lige sat til salg i samarbejde med Politiken Plus.  

I Berlin kan du opleve for eksempel Karl Marx Allee, som vi har skrevet om her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.