Corona-tiltag: Sundhedskorridor skal sikre rejsende til populær spansk destination

Coronavirus i Spanien. I lyset af den nuværende covid-19-situation skruer Spanien op for en række tiltag. De skal øge sikkerheden og dermed trygheden for de rejsetrængende turister og forretningsrejsende fra det nordlige Europa og sikre den afgørende turisme til de økonomisk ramte spanske regioner.

Der hersker ikke længere tvivl om, at store dele af Europa kommer til at kæmpe med covid-19 – i varierende omfang – gennem efteråret og vinteren. Derfor arbejder den spanske stat på at indføre en række initiativer, der skal øge trygheden hos besøgende. Samtidig skal de sikre de Kanariske Øer som Gran Canaria og Tenerife deres altafgørende turisme. Med de nye nye tiltag ønsker man fra spansk side at skabe, hvad den spanske minister for turisme kalder en sundhedskorridor med Danmark. Og i øvrigt også de øvrige skandinaviske lande, Tyskland og England. Altså de lande, hvor borgerne traditionelt set er særligt glade for at trække stikket, pakke kufferten og slikke sol på Kanarieøerne.

Der er et helt særligt bånd mellem Kanarieøerne og Danmark. Hvert år besøger titundsindvis af danskere øerne og skaber minder for livet. Danskerne er afgørende for livet på øerne. Derfor skal vi selvfølgelig gøre alt for, at vi fortsat kan holde fast i den gode relation,” siger Jose Luis Real Moreno, der er direktør for Den Spanske Stats Turistbureau.

Giver gratis sundhedsforsikring og test

Den regionale regering på Kanarieøerne har investeret en stor sum penge i en sundhedsforsikring. Den bliver gratis for tilrejsende turister og forretningsrejsende. Forsikringen skal dække en række omkostninger, der kan være forbundet med en eventuel smittesituation. Det skal ifølge Den Spanske Stats Turistbureau fjerne bekymringerne hos de besøgende om coronavirus i Spanien.

Der er store regionale forskelle i Spanien. Med sundhedsforsikringen vil vi også gerne vise, at man i hvert fald ikke skal bekymre sig om økonomien, hvis man rejser hertil og frygter en eventuel smittesituation. Den tager vi på os, når nu du har valgt at besøge vores skønne øer,” forklarer Jose Luis Real Moreno. Han understreger, at Madrid og Catalonien har været hårdt ramt, men at situation på fx Kanarieøerne generelt har været anderledes og væsentligt bedre.

Las Palmas de Gran Canaria er et yndet rejsemål for danskere. Foro: Den Spanske Stats Turistbureau.

Test i både afgangs- og ankomstslandet

Et andet afgørende tiltag, man ønsker at indføre, er corona-test i både afgangslandet og ved destinationen. På den måde sikrer man sig, at der hele tiden er overblik over smittede, og hvor eventuelt smittede har bevæget sig. Derved kan man hurtigt iværksætte de rette tiltag, hvis behovet skulle opstå. Tiltaget skal ske i samarbejde med de nordeuropæiske lande og forskelle rejsearrangører og sikre, at man fortsat kan rejse til sin favoritdestination. På den måde kan man skabe det, man kalder en sundhedskorridor. I øjeblikket arbejdes der med tiltaget på EU-niveau, men De Kanariske Øer har meldt sig klar.

Feriefavoritten over dem alle

Turismen i Spanien udgør omkring 14% af landets BNP. Landet er derfor dybt afhængigt af de mange millioner turister, der hvert år kommer til landets talrige destinationer. De Kanariske Øer, der er kendt for sit solsikre klima og brede sandstrande, består blandt andet af de populære øer Tenerife, Fuerteventure og Gran Canaria. Øerne har lidt over to millioner faste beboere og mere end 300.000 danske gæster hvert år. Spanien har i årevis været danskernes foretrukne feriedestination.  

Mere om Spanien her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.