Corona-udstilling åbnet på Steno Museet

Corona-udstilling på Steno Museet. Caroline 10 år og Emil 7 år på billedet er søskende. De har tegnet corona-krisen fra hvert deres perspektiv. I udstillingen “Corona med unge øjne” kan man se deres tegninger og høre dem fortælle. Som et af de første museer åbner Science Museerne til sommerferien en udstilling om, hvordan det er at være barn og ung under corona-krisen. 45 børnetegninger er et af de væsentlige omdrejningspunkter.

“Jeg tegnede Jorden, fordi Jorden var jo under angreb. Jorden smiler, fordi den tror, at coronavirussen er en sol. Men så finder den ud af, at corona-virussen er ved at gå til angreb.” Emil 7 år.

For mindre end 5 måneder siden stod hele verden midt i en historisk begivenhed. En smitsom pandemi brød ud og fik turistattraktioner og storbyer til at lukke i hobetal.

I Danmark var der daglige pressemøder fra statsministeriet, lukning af skoler og grænser og mange ansatte arbejdede pludselig fra hjemmekontoret. Der indførtes nye regler for håndvask, køkultur, og for hvor tæt mennesker måtte være på hinanden.

Pop-up med unge øjne

Men hvordan ser corona-krisen ud fra børnenes perspektiv? Det giver børn og unge deres bud på gennem tegninger, film, genstande og dagbogsnotater i en ny pop-up-udstilling på Steno Museet.

Udstillingen er bygget op omkring 45 tegninger, som børn i alderen 1-12 år har tegnet til en tegnekonkurrence i Politiken. Dagbøger og forskellige genstande som natbukser og strikkepinde fra elever i en 8. klasse fortæller om, hvordan det føltes at være en del af en verdensomspændende krise.

Samtidig formidler fem af tegnerne deres oplevelser via ét af de mest brugte digitale medier under corona-krisen, nemlig Zoom.

I udstillingen inviteres gæsterne også til at tegne, bl.a. med den populære StineStregen, og give deres perspektiv på en unik og mærkelig tid.

Corona-udstilling på Steno Museet består af

-45 tegninger skabt af børn og unge til en tegnekonkurrence i Politiken til deres børnesider.
-Interviews med fem af tegnerne i alderen 7-10 år
-Dagbøger med fotos fra hjemmekarantænen for 8. årgang på Fælleshåbsskolen ved Vejle.
-”Den vigtigste genstand” udvalgt af eleverne fra 8. klasse.

Iben 6 år har tegnet en corona-virus. “Den er glad, fordi den ikke er farlig for børn. Den har hugtænder, fordi den er farlig for oldemor.” Foto: PR.

Pop-up-udstillingen ”Corona med unge øjne” åbnede lørdag 27.6 kl. 10 og er en del af Science Museernes ferieaktiviteter “Rejs med Science Museerne i sommerferien”.

Her kan man også tilmelde sig rundvisningerne “Rejs ind i kroppen” og “Rejs tilbage i tiden” – den sidste i anledning af 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen.

Åbningstider i sommerferien

Corona-udstilling på Steno Museet har følgende åbningstider:

Lørdag 27. juni-søndag 9. august 2020. Alle dage kl. 10-16.
Mandag lukket.
Gratis entre u. 18 år. Voksne 30 kr.
Forestillinger i Planetariet kl. 12 og 14.
Guided tours tirsdage og torsdage kl. 13 og 14.
Pris Guided tours og planetarieforestillinger 30 kr. for alle.

Om Aarhus Universitet Science Museerne

Aarhus Universitet Science Museerne
C. F. Møllers Allé 2
8000 Aarhus C
87155415

Science Museerne er en del af Faculty of Natural Sciences ved Aarhus Universitet. Science Museerne omfatter Steno Museet og Herbariet i Universitetsparken, Væksthusene i Botanisk Have samt Ole Rømer-Observatoriet i Højbjerg.
Læs mere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.