Aktive forårsoplevelser i Calvià

Calvia Mallorca. Med mere end 300 solskinsdage årligt er den mallorcanske kommune Calvià et oplagt sted at besøge også i forårsmånederne. Dette forår kan man fx deltage i Magaluf Half Marathon, nyde en tenniskamp eller opleve blomstrende mandeltræer på en vandre- eller cykeltur. Her tipper vi om nogle af de ting, man kan lave på en forårsferie i Calvià.

Tennis i mildt og solrigt vejr

Det lune klima i Calvia Mallorca er perfekt til tennistræning – især i løbet af foråret, hvor temperaturerne stadig er milde. Calvià har intet mindre end seks forskellige tennisklubber, heriblandt Mallorca Country Club i Santa Ponça. Den er skabt i samarbejde med Wimbledon. Klubben har 12 tennisbaner, hvoraf seks af banerne er på græs. Der er også fire padeltennis-baner i klubben. Et andet populært tennissted er Sporting Club Portals. Klubben ligger kun halvanden kilometer fra Portals havnepromenade og tæt på Costa d’en Blanes-stranden, som er kendt som en af de bedste strande i området.

Calvia Mallorca
Mallorca Country Club i Santa Ponça. Foto: PR.

Oplev mandeltræerne blomstre til fods eller på cykel

Med mere end fire millioner mandeltræer på tværs af Mallorca er det en helt særlig oplevelse at besøge øen i den periode, hvor træernes smukke lyserøde og hvide blomster springer ud. Planlægger man at besøge Calvià i det tidlige forår, må man derfor ikke gå glip af en vandretur langs en af Calviàs mandelplantager. Der er flere forskellige ruter at vælge imellem, men særligt den tre timer lange gåtur fra landsbyen Es Capdellá gennem det populære naturområde Galatzó Estate er oplagt. Turen er let tilgængelig og velegnet til alle, og ruten går gennem typiske mallorcanske landbrugsområder og en stor skov med fyrretræer. Læs mere om mandeltræerne her.

Vil man hellere opleve blomstringen fra cykelsadlen, kan man cykle fra centrum af Santa Ponça og tilbagelægge den 115 kilometer lange tur til Peguera. På vejen passerer man flere mandelplantager, og under afblomstringen i marts ser ruten nærmest snedækket ud, når de mange blade ligger på vejene. Blomstringen starter som regel i slutningen af januar og fortsætter til et stykke ind i marts. Du kan læse mere om cykling på Mallorca her.

Blomstrende mandeltræer på Malloca
Blomstrende mandeltræer på Mallorca. Foto: PR.

Magaluf Half Marathon 2022

Den 23. april 2022 afholdes dette års udgave af Magaluf Half Marathon i Magaluf. Løbet er et af de ældste af sin slags i Spanien og har været afholdt 36 gange. Ruten er kendt for sine smukke omgivelser, hvor man løber i en kombination af kyst- og indlandsområder i det milde aprilvejr. Vil man prøve kræfter med ruten uden at løbe hele distancen, kan man også være med på en 10 kilometer-rute i stedet i og omkring Calvia Mallorca.

Magaluf Halvmaraton. Foto: PR.

Læs mere om Calvia Mallorca her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.