Så er der snart sommerfest i Lübeck

Byfest i Lübeck. Lübeck inviterer den 10.-12. juni 2022 til fest i den gamle by’s gader for at hylde kunst, kultur og ikke mindst livsglæde,”lebensfreude”. Anledningen er den tilbagevendende ‘Hanse Kulturfestival’ som siden 2014 er blevet afholdt hvert andet år i Lübecks mindre besøgte kvarterer. I år er værterne for festivalen det kulturrige Domsviertel, hvor den charmerende bydel bliver omdannet til en farverig buket af kulturelle oplevelser. Det skriver Tysk Turistinformation i en pressemeddelelse.

I 3 dage vil Domsviertel være nænsomt og bæredygtigt udsmykket og byde på musik, dans, gadeteater, kunst, guidede ture og kulinariske lækkerier. På domkirkens plæne bliver der opført en middeladerby med mange sjove aktiviteter for børn i alle aldre, og på pop-up scener på land og til vands bliver der sørget for hyggelige og spændende liveoptrædener.

Bæredygtig kærlighedsbro

Bydelens gader til byfest i Lübeck byder også på boder med lokal kunsthåndværk. I år vil alle de involverede i festivalen være særligt opmærksomme på bæredygtighed, genbrug, upcycling og fair trade. Et højdepunkt på festivalen er derfor Fair.BIO.Regional-markt som opstilles på Obertravenbrücke. Det er Lübecks svar på ‘kærlighedens bro’ (hvor forelskede par fastgør en hængelås som symbol på deres kærlighed, red.).

Byfest i Lübeck
Floden, der løber gennem Lübeck, hedder Trave. Foto: PR.

For kunstinteresserede er der under byfest i Lübeck også lagt op til ekstra fokus på ’Malerwinkel’, et lille grønt område i udkanten af Lübecks gamle bydel, hvor der vil blive malet, festet og hygget. Området ligger på vestbredden af floden Trave og er på grund af det gode udsyn over den gamle bydel et meget populært spot blandt malere og fotografer.

Duften af karry

”På hvert gadehjørne vil du støde på en ny fascinerende optræden. Nye bands og optrædener giver liv i gaderne, og der er masser af aktiviteter for børnene”. Det siger Bo Schou Lauridsen, Turistchef for Tysk Turist Information. ”Gadefestivalen er den perfekte mulighed for bare at slappe af og lade sig drive fra det ene gadehjørne til det næste til lyden af musik, den muntre stemning og duften af de lokale spisesteder, der står klar til at forkæle deres gæster”.

Driv roligt gennem byens små stræder, slap af og hyg dig til byfest i Lübeck. Foto (c) Thorsten Wulff.

Et smukt møde, sådan er Tyskland også

Festivalen skaber rammerne for et møde mellem de lokale Lübeckere og byens gæster, gamle som unge. Der er lagt op til et møde mellem kunstnere og deres publikum, de lokale og dem der kommer langvejsfra, i en afslappet stemning for sammen at hylde livsglæden.

”Uanset om man kommer med en flok venner eller alene, så er der lagt et stort engagement i at skabe en god, afslappet og kærlig stemning, som vi kender det så godt fra Nordtyskland”, siger turistchefen.

De fleste festivalsaktiviteter i den gamle bys gader er gratis. ”Det er virkelig en sag, der ligger byen meget på sinde”, siger turistchefen. ”Lübeck ønsker, at alle skal kunne have det sjovt uden at skulle til lommerne”. Ganske få programelementer som f.eks. guidede ture, en tur med luftballon eller workshops kan være en undtagelse. 

Se programmet her.

Vi har meget mere om Tyskland. Læs for eksempel her om oplevelser, der er tæt på eller her, hvor du finder lidt info om München.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.