48 timer i det sydøstlige England

Brighton i det sydøstlige England er et alsidigt rejsemål. Klipper, kystlandskaber og strand. Underholdning, fest, farver og barer. Butikker og restauranter. Brighton i det sydøstlige England er et velkendt hotspot med mange muligheder

Den rejsende til Brighton finder både cocktailbarer, der er åbne til ud på de små timer, spændende modebutikker, klassiske pubber og en i øvrigt indbydende LGBTQ+-kultur. Læg detil landskabet, der spænder fra dramatiske udsigter og frisk luft ved Beachy Head til de såkaldte Seven Sisters i South Downs. Der er så meget at opleve langs sydkysten, og mange er gennem tiden blevet forelskede i denne del af England. Her er lidt inspiration til nogle oplevelsesrige dage i og omkring Brighton.

Dag 1 af 2: Oplev Brighton

Du kan ikke undgå at skulle sætte lidt tid af til shopping. Med mindre selvfølgelig at du hader denne aktivietet. Men tjek alligevel de  De såkaldte the Lanes , der ligger lige der, hvor det oprindelige, gamle fiskerleje lå. På begge sider af de smalle gader er der spækket med maleriske butikker og gode restauranter, herunder ikoniske designbutikker og finurlige vintagebutikker. Shop amok i North Laine eller nyd en god frokost på The Ivy, som er Brightons mest sofistikerede og farverige bistro og bar.

Brighton i det sydøstlige England
Forretning i The Lanes, Brighton i det sydøstlige England. Foto (c) Adam Bronkhorst og Visit Britain.

Efter lidt tid i butikkerne kan du gå ned til vandet, hvor der sker mange forskellige ting. Brightons ikoniske Palace Pier er en af de mest populære attraktioner i hele Storbritannien, og med god grund. Brighton Palace Pier er en kombination af moderne forlystelsesparker med traditionelle attraktioner og sjov for hele familien.

Sørg for at tage en tur langs Brightons strandpromenade. Byen byder på en spændende blanding af victoriansk arkitektur og moderne kultur, hvilket gør den meget forskellig fra andre steder i verden. Den bedste udsigt får du i i360, som er unikt roterende tårn med flot 360-graders udsigt over Brighton og den engelske kanal. På en klar dag kan du se helt til Beachy Head og Isle of Wight fra det højeste punkt.

Mange gode restauranter at vælge imellem

Afslut din Brighton-rundtur med et besøg på en af de mest spændende restauranter i Storbritannien. God nok lyder Thewitchez Photo Design Café måske ikke særligt appetitvækkende, men de grafiske designere, der arbejder her, kan også lave god mad.  Her serveres klassiske europæiske retter (normalt med polsk eller tysk inspiration) i uforlignelige omgivelser.

Efter middag er det tid til en cocktail eller to på en af Brightons mange funky barer eller traditionelle pubber (men altid med en twist). Mrs Fitzherbert’s  er et livligt mødested og udendørsterrassen på stedet er officielt åben til ‘langt ud på natten’ i weekenden. Med skæv indretningsstil og en sjov cocktailmenu, er dette et godt sted at begynde sin klassiske Brighton night-out.

Der er mange overnatningsmuligheder i en badeby som Brighton i det sydøstlige England. Der er alt fra små bed and breakfasts til velkendte hotelkæder. Læs mere på Visit Brighton.

Dag 2 af 2: Længere nede langs kysten fra Brighton i det sydøstlige England

Selvfølgelig er Brighton ikke det eneste højdepunkt i det sydøstlige England. På din anden dag i området kan du køre østpå langs kysten (i bil eller med offentlig transport) og gå på opdagelse i naturen. Du kan blandt andet se Englands ikoniske, hvide klipper.

Lige efter byen Seaford finder du Seven Sisters National Park, der har fået sit navn efter de syv (snart otte på grund af kysterosionen) kridtklipper i området. Følg stien ned til kysten og oplev den spektakulære udsigt over klipperne.

Seven Sister foto Charlie Waite
The Seven Sisters ligger i det østlige Sussex på Den Engelske Kanals kystlinje. De steje, hvide kalkklipper går direkte ned i vandet. Foto (c) VisitBritain & Charlie Waite.

Længere nede ligger det tårnhøje The Beachy Head Pub, det er den største kridtklippe i Storbritannien. Der er masser af muligheder for en spektakulær udsigt fra toppen, men højden er ikke for sarte sjæle!

Efter en forfriskende vandretur er det tid til at læne sig tilbage og slappe af. The Beachy Head Pub ligger på toppen af klippen og tilbyder udover udsigten også traditionel engelsk pub-atmosfære. Når solen skinner, kan du tage pint’en med udenfor.

Videre til Eastbourne

Eastbourne er den nærmeste by i forhold til Beachy Head, så tag derhen bagefter. Hvis du gerne vil se kysten fra en anden side, så gå til Sovereign Harbour og hop på den daglige bådfart. Dem der søger ekstra spænding kan dykke ved Eastbourne . Her kan man nemlig udforske de mange skibsvrag på bunden af Den Engelske Kanal.

Det er muligt at få næsten alt muligt at spise i Eastbourne, men hvis du leder efter noget ud over det sædvanlige, så er Half Man! Half Burger! et besøg værd. På menuen finder du en lang række lækre burgere (også veganske), og her er en hyggelig atmosfære.

Der er med andre ord en masse at se både i Brighton i det sydøstlige England og omegnen.

Inspiration: Visit Britain.

Er du mere til for eksempel Jane Austen, når talen falder på England, så læs mere om hende her.

1 Kommentar on “48 timer i det sydøstlige England

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.