Awesome Anaheim, Californien

Børnevenlige oplevelser i Anaheim. Uendelige underholdningsmuligheder, det lykkeligste sted i verden og lange solskinsdage er bare en brøkdel af alt det, der gør Anaheim til yndlingsdestinationen for børn og barnlige sjæle.

Der er et før og et efter Disney i Anaheim. Byen lå langt ude på landet omgivet af appelsinlunde og gårde, som tilhørte tyskamerikanske appelsinbønder. I 1955 grundlagde Walt Disney det første Disneyland i Anaheim, og siden er byen i Orange County 45 km fra Los Angeles bare vokset. Der er ikke længere nogen appelsinlunde, og de landlige fornemmelser har for længst forladt byen, hvor det er umuligt at komme til at kede sig. Det er også umuligt at nå at opleve alt, for i dag ligger her nogle af verdens mest kendte og elskede forlystelsesparker i området, der ikke bare er overstået på en enkelt dag. Der er virkelig mange børnevenlige oplevelser i Anaheim.

Store vandlande, spændende sportskampe, sjove butikker og restauranter, der kan tilfredsstille selv den mest kræsne rejsekammerat. Læg dertil et klima, der er solrigt med høj, blå himmel det meste af året, hoteller i stort set alle prislag og kort køretid til de flotteste strande. Der er så meget at foretage sig i Anaheim, at et par dage eller tre slet ikke er nok. Her er fem forslag til sjove oplevelser i Anaheim og omegn – især for børn.

Bibbedi-Bobbedi-Boo

Madam Mims tryllesang fra Disneys Askepot gjalder ud over Disneyland Park, mens storsmilende vagter dirigerer børn med Mickey-ører og deres forældre i retning af Torneroses slot, Alice i Eventyrlands tekopper eller Pinocchios hus. Hvis de da ikke følger strømmen af folk i alle aldre, der med lyssværd i hånden haster mod det nyeste og mest hypede temaområde i parken, Star Wars: Galaxy’s Edge. Mickey Mouse er den ubesejrede stjerne i Disneyland i Anaheim, men Fedtmule, Anders And og alle de andre elskede figurer er her også. Disneyland i Anaheim går under kælenavnet ”Det lykkeligste sted i verden” og er det originale Disneyland. Senere kom Disneyland Adventure Park til, og det er her, rutsjebanerne, det store pariserhjul med Mickey Mouse-hovedet og de vildere forlystelser ligger.

1313 Disneyland Drive, Anaheim, CA 92802. www.disneyland.disney.go.com.

I 2019, hvor dette billede er taget, var det Star Wars, Galaxy’s Edge, der var den store nyhed.

Den klassiske forlystelsespark

Hvis dydige Disneyland er Tivoli, er det lidt mere utæmmede Knott’s Berry Farm Bakken! Knott’s Berry Farm er Californiens ældste forlystelsespark, der er grundlagt i 1920’erne. Oprindeligt blot som familien Knotts lille bær-udsalg. Med navne som Supreme Scream, Hang Time og Ghost Rider er der i dag lagt i ovnen til blodfrysende og skræmmende rutsjebaneture. Her er Wild West spøgelsesby, riverrafting-forlystelse i vildmarken, køreture gennem guldminen, banditter, sheriffer, riddere, pirater, countrymusik og line dance i et skørt og charmerende mix. Menuerne i restauranterne er spareribs, der fedter på den helt rigtige måde, friturestegt kylling, stærk tex-mex og andre amerikanerklassikere. Plus alt muligt med boysenbær. Knott’s Berry Farm appellerer mere til store børn og voksne, men der er også knapt så voldsomme forlystelser, som små børn vil synes er sjove. Og så er det Nuser og hans venner fra Radiserne, der parkens maskotter.

8039 Beach Blvd, Buena Park, CA 90620. www.knotts.com.

Det er en lille smule mere vildt i Knott’s Berry Farm end i Disneyland.

Vandplaskeri

Når Disneyland er for overvældende og Knott’s Berry Farm for vild for familiens yngste, er Great Wolf Lodge et fint alternativ til en hyggelig dag med vandsjask og fredelige aktiviteter. Og stedet hører absolut med til de meget børnevenlige oplevelser i Anaheim. De fleste aktiviteter foregår indendørs, så der er heller ingen panik med solcreme og UV-stråler og den slags. Så er det bare på med badetøjet til en dag i vandland. Great Wolf Lodge, der ligger midt i Anaheim, har vandrutsjebaner, snoede vandtunneler og vandraketter med frit fald. Her vil især store børn og teenagere elske at udfordre sig selv og hinanden. Men her er også doven flydeflod og mange vandaktiviteter for de helt små, som bare handler om at plaske. Plus børnebowling, arkadespil, lav-din-egen-ulvemaskot, minigolf og meget andet.

12681 Harbor Blvd, Garden Grove, CA 92840. www.greatwolf.com/southern-california.

Søde fristelser

Hvem elsker ikke skumfiduser? Og endnu bedre ristede skumfiduser mellem to sprøde grahamskiks og godt med smeltede chokoladeknapper. Eller milkshakes toppet med pynt i magiske enhjørningefarver og småkager med is og tyk, flydende karamel. Hos Snowopolis er det de søde sager, der frister. Her kan man blandt andet lave sine egne ristede skumfiduser ved bordet eller spise 120 forskellige slags is. Snowopolis ligger i Anaheim Garden Walk, hvor der i øvrigt er mange andre muligheder for at spise noget, der er knapt så sødt.

400 West Disney Way, Anaheim, CA 92802. www.anaheimgardenwalk.com.

Big Bang Friday fyrværkeri på Angels’ stadion i Anaheim. Foto (c) Matt Brown/Angels Baseball LP/Visit Anaheim.

Englene fra Los Angeles

KLOK!!, siger det, når battet rammer bolden, der  i en bue suser ud over marken. Spilleren spæner alt, hvad han kan. Han skal nå til en af de tre baser i marken inden en forsvarsspiller lukker basen eller griber bolden. Kommer han hele vejen rundt inden det sker, har han lavet et homerun. Baseball, der er en slags avanceret rundbold, er sammen med amerikansk fodbold og basketball den mest populære sportsgren i USA. Los Angeles’ baseballhold hedder Angels, og deres hjemmebanestadion ligger i Anaheim. Sæsonen går fra marts til september, og der er mange kampe på stadion i løbet af en sæson. Køb billet til en hjemmekamp i Anaheim og få en ægte amerikaneroplevelse. Og husk ikke at spise før kampen – det hører med til oplevelsen, at man mæsker sig i fritter, popcorn og burgere undervejs i kampen.

2000 Gene Autry Way, Anaheim, CA 92806. www.mlb.com/angels.  

Få mere inspiration hos Visit Anaheim her.

Vi har skrevet en del om Californien, for eksempel om Highway 1.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.