Bodega Bay Californien

Bodega Bay Californien: Har du nogensinde set Alfred Hitchcocks klassiske gyserfilm Fuglene?

Den er delvist optaget i den lille by Bodega Bay, som ligger 110 km nord for San Francisco. Man kan komme dertil ad ikoniske Highway 1.

Selvom der ikke er mange locations fra filmen tilbage i byen, er der stadig masser af fugle og andre ting at opleve i Bodega Bay Californien.

Hitchcock-filmen Fuglene

Bodega Bay Californien er en lille by med under 2000 indbyggere på stillehavskysten i den nordlige del af staten.

Her blev en del af Hitchcocks film Fuglene optaget i 1962. I dag er der dog kun den gamle skole, Potter School, der er tilbage.

Resten er enten revet ned, brændt eller var allerede dengang kulisse. Eller filmet i Hollywood. Skolen er ikke i brug længere, og er i dag privat bolig.

Kig ind på skolen

Du er dog velkommen til at kigge ind. Et par af værelserne er nemlig indrettet som souvenirshop og et minimuseum, der fortæller om byen og om filmen.

Der er ikke noget specielt farligt over de mange fugle, der er i Bodega Bay Californien i dag. Det var da heller ikke på grund af fuglelivet, at Hitchcock valgte Bodega Bay som location. Det var mere fordi, området mindede ham om Cornwall, hvor bogen, der er baggrund for filmen, foregår.

Man kan alligevel ikke lade være med at få lidt kuldegysninger, når der pludselig sidder en stor fugl og glor på en i Bodega Bay.

Bodega Bay Californien
Potter School, Bodega Bay, Californien. Billedet er publiceret under Creative Commons og er taget af flickr-brugeren Elaine with Grey Cats og har titlen: Potter School, Bodega Bay, CA.

På højdedraget ved siden af skolen ligger en hvid trækirke. Den er viet til Sankt Teresa af Avila, og er den den ældste kirke i Sonoma County, som stadig er i brug. Den er bygget i 1860.

Potter School og Sankt Teresa Kirke ligger ikke nede ved kysten, men nogle kilometer ind i landet fra selve bugten.

Hvalernes migration

Vi besøgte Bodega Bay i maj måned, som markerer slutningen på højsæsonen for hvalmigration. Hvert år migrerer store hvaler fra Alaskas kyst sydpå og ned mod de lunere vande ved Californien. Hvalmigration er en af Bodega Bays største attraktioner.

Migrationen er på sit højeste i løbet af foråret, men i teorien kan du være heldig at spotte hvaler ved kysten i Bodega Bay Californien året rundt. Vi så flere hvaler i den lille time, vi opholdt os på udkigspunktet.

De var svære at fotografere, og var ofte mest en mørk skygge langt ude i vandet. Der er flere, der arrangerer hvalture, hvor man sejler ud og kommer lidt tættere på de store dyr.

Hvalspotting ved Stillehavskysten i det nordlige Californien
Hvalspotting i Bodega Bay en forårsdag i maj.
Bodega Bay Californien er fin til både endagstur og overnatning

Bodega Bay ligger som sagt 110 km nord for San Francisco, og kan glimrende besøges på en endagstur væk fra byen.

Der er dog også flere hoteller i Bodega Bay, hvis du har lyst til at overnatte en eller flere nætter.

Strækningen fra San Francisco og gennem Sonoma County langs med Stillehavet på Highway 1 er en seværdighed i sig selv.

Med masser af muligheder undervejs for at spise og gøre ophold i kortere eller længere tid ved kysten, i små byer osv.

Bodega Bay Californien
Det lillebitte posthus i Bodega Bay.
Stillehavskysten
Stillehavskysten ved Bodega Bay.

Læs mere om Bodega Bay på Visit Bodega Bay.

Læs mere om hvalernes migration her.

Du kan også tjekke vores artikel om Highway 1 ud her.