Blue Ridge, Georgia er smuk året rundt

Blue Ridge i Georgia er en lille bjergby, der ligger omgivet af Blue Rigde Mountains. Her bor kun få tusind indbyggere.

Byen ligger et par timers kørsel fra delstatens hovedstad Atlanta. Her rejser folk til, når de vil kombinere aktivt udendørsliv med fantastisk natur, rig historie og et skarpt blik på både nyt og chikt.

Blue Ridge i Georgia byder på det hele, og er et rejsemål, man kan besøge året rundt. Byen og området appellerer til familier og par, men dem, der søger stilhed og alenetid kan også sagtens søge mod byen.

Besøgende i Blue Ridge i Georgia kan foretage sig mange ting – og så er her ualmindelig smukt. Hver årstid har sit særpræg. Billedet her er taget om efteråret med det flammende efterårsløv i fuldt flor. Foto (c) Fannin County Chamber of Commerce.

Hvis man hører til den ensomhedssøgende type, kan man for eksempel booke en hytte i bjergene. På den måde er man væk fra byen, men samtidig ret tæt på, når trangen til restauranter og indkøbsmuligheder melder sig.

Tjek eventuelt dette link for at se nogle af mulighederne for at leje hytter og andet i Blue Ridge.

Stemningen er landlig og lokal, men ikke provinsiel. For danskere på roadtrip i denne del af USA, giver byen en smagsprøve på, hvordan livet leves i Amerikas smalltowns. Det er nok ikke her, man henlægger hele sin ferie, men byen kan helt klart anbefales til en overnatning eller to. Faktisk helst to, hvis man også skal nå at opleve noget af den vidunderlige natur.

Mange aktiviteter i Blue Rigde i Georgia

Tjek de fine og sjove butikker i den lille by. Hop om bord på et tog eller sæt tænderne i søde, friskplukkede æbler i en frugtplantage. Eller kig forbi en gårdbutik med masser af fra-jord-til-bord-tilbud. Du kan også shoppe hyggelige souvenirs eller smart tøj, se på kunst og kaste dig ud i aktiviteter i den storslåede natur.

Den meget kendte vandrerute Appalachian Trail går gennem Blue Ridge. Her kan du for eksempel vandre ad Benton MacKaye Trail. Ruten er over 300 miles lang, men der er jo ikke nogen der siger, at man ikke må nøjes med mindre bidder. Her er masser af natur at se på. Tjek for eksempel nogle af de mange mindre vandfald undervejs. Læs mere om dem her.

Byen er i sig selv ganske lille og typisk amerikansk, men har både jernbane, restauranter og butikker. Foto (c) Fannin County Chamber of Commerce.

Også smukt til vands

Naturen er i det hele taget ret gavmild i dette hjørne af Georgia. Du kan for eksempel tage en sejltur på Lake Blue Ridge. Man kan også sejle i kajak eller rafte på Toccoa-floden, der flyder gennem Appalacherne. Og så er området kendt som Georgias Ørredhovedstad, så he er også rig mulighed for at komme ud at fiske.

Byen har forskellige festivaler året rundt, og det er nemt at komme i kontakte med de lokale. Læs mere om festivaler og arrangementer her.

Vi har skrevet flere artikler om steder i Georgia. Se for eksempel denne, som handler om film og tv-serier, der er optaget i staten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.