Ikonisk irsk forfatter hyldes i år med digital festival

Bloomsday Festival. Den 16. juni fejres den årlige irske Bloomsday Festival. Festivalen er dedikeret til forfatteren James Joyce. Normalt ville være der på denne dag være fest i Dublins gader, men i år er festivalen flyttet online – og programmet byder bl.a. på online teaterforestillinger, podcasts, online-udstillinger og visning af kortfilm.

Den 16. juni fejres der traditionen tro Bloomsday Festival i Dublin. Det er den irske hovedstads årlige festival dedikeret til forfatteren James Joyce. Han er særligt er kendt for sit hovedværk Ulysses. Dagen er opkaldt efter romanens hovedperson Leopold Bloom, der i fortællingen vandrer gennem Dublin.

Bogen blev udgivet første gang i 1922 og handler om Leopold Blooms oplevelser på en dag i hans liv, nemlig den 16. juni. Forfatteren valgte netop denne dato, da det var den 16. juni 1904, han første gang mødte Nora Barnacle, der senere blev hans hustru.

Igennem romanens 18 kapitler bevæger man sig med hovedpersonen gennem Dublin. Og festivalen er en oplagt anledning til at læse eller genlæse det verdenskendte litterære mesterværk. Måske særligt nu hvor det ikke er muligt at besøge Dublin fysisk.

Normalt ville der i dagens anledning være stor fest i Dublin, men i år fejres festivalen digitalt. Det sker med bl.a. gratis visninger af kortfilm, online teaterforestillinger, podcasts og online-udstillinger.

Se hele festivalprogrammet her.

DK4 sender i dagens anledning en specialudsendelse om Bloomsday. Se traileren i videoen nedenfor.

2 Kommentarer on “Ikonisk irsk forfatter hyldes i år med digital festival

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.