Sjov for hele familien i solrige Sharjah

Sharjah i Emiraterne

Sharjah i Emiraterne er et godt bud til danskere, der længes efter solskinsvejr, hvide sandstrande, nye kulturelle oplevelser og underholdning for hele familien. Sharjah er det tredjestørste af De Forenede Arabiske Emirater. Det skriver Related i en meddelelse d. 10. januar 2019. Her finder man alt fra historiske souks, offroad-eventyr og fascinerende museer til luksuriøse hoteller og resorts, fantastiske madoplevelser og moderne shoppingmalls.

Drømmer man om en solrig ferie med et væld af oplevelser for både små og store eventyrer, er Sharjah i Emiraterne et godt bud. Her finder man både adskillige historiske og kulturelle oplevelser, en venlig lokalbefolkning og solskin året rundt. Samtidig byder naturen på både øde ørkenlandskaber, majestætiske bjerge og smukke sandstrande.

Sharjah i Emiraterne
Der er masser af fine strande i Sharjah i Emiraterne. Foto (c) Sharjah Photography.
Sharjah i Emiraterne

Sharjah er et unikt miks af nyt og gammelt. Her er alt fra historiske souks, fascinerende museer og off-road eventyr til moderne malls, luksuriøse hoteller og resorts, fantastiske madoplevelser og underholdning for rejsende i alle aldre.

Familievenlige oplevelser

Sharjah har et stort udvalg af attraktioner for hele familien. Og så er der kun 6,5 timers flyvning og få timers tidsforskel fra Danmark. Dermed slipper man for at døje med jetlag. Udvalget af oplevelser tæller alt fra underholdningsshows og karnevaler til grønne parker, hæsblæsende ørkeneventyr og blå laguner.

Besøgende kan også nyde godt af Sharjahs børnevenlige hvide sandstrande, hvor de eventyrlystne desuden kan boltre sig. Her er muligheder både over og under vandet med vandsport, snorkling og dykning. Vil man bo ud til kysten, er der et stort udvalg af hoteller og resorts i mange forskellige stilarter med direkte adgang til stranden og havet.

Sharjah i Emiraterne
Khaled Lagoon i Sharjah i Emiraterne. Foto: PR.

Det nyeste familievenlige hit i Sharjah i Emiraterne er Al Montazah Amusement and Water Park. Det er en 126.000 kvadratmeter stor temapark med adrenalinfremkaldende rutsjebaner og forlystelser. Området har også flere grønne områder med børnevenlige forhindringsbaner i forskellige sværhedsgrader.

Baggrundsinformation

I 2017 bød hotellerne i Sharjah sammenlagt velkommen til 1.776.000 gæster. Det svarer til en stigning i antal overnatninger på 7 pct. sammenlignet med året før. Størstedelen af gæsterne – 26 pct. – var europæiske turister.

Indbyggerne i Sharjah udgør 19 pct. af det samlede indbyggertal i De Forenede Arabiske Emirater.

Sharjah ligger kun en halv times kørsel fra Dubai International Airport. Vi har skrevet flere indlæg om Dubai, for eksempel om området Madinat Jumeirah.

Sharjah i Emiraterne
Under Sharjah Light Festival bliver den store Al Noor Moské oplyst i masser af farver. Foto: PR.
Sharjahs historie

Sharjah, der på arabisk betyder “solopgang”, har en mere en 6.000 år lang historie. I gamle dage var Sharjah en af de rigeste byer i regionen. Byen var den vigtigste havn i den nederste del af Den Arabiske Bugt frem til første halvdel af det 19. århundrede. Foruden fiskeri og handel var perlefiskeri den primære industri i Sharjah frem til slutningen af 1940’erne. I 1932 fik Sharjah den første internationale lufthavn i området, og i 1971 blev Sharjah en del af De Forenede Arabiske Emirater.

Tempelmystik fra det gamle Egypten

Ramses II i Luxor

Besøg Ramesseum, det store tempel som Ramses II i Luxor – på Nilens vestlige bred – i Egypten.

I det sydlige Egypten ligger den mellemstore provinsby Luxor, hvor besøgende i flere tusind år har ladet sig imponere af de store templer viet til Egyptens konger og guder. Et af de smukkeste er det såkaldte Ramesseum, som Ramses II lod opføre for sig selv og den thebanske gudefamilie, Amon, Mut og Khons. Det er et af de bedste steder at opleve Ramses II i Luxor.

Luxor hed i oldtiden hed Waset. Det var grækerne, der døbte byen Theben. I perioden mellem ca. 1550 og 1070 f. Kr. var den landets vigtigste religiøse centrum. Adskillige konger, som vi er på fornavn med den dag i dag, blev begravet i klipperne på Nilens vestlige side. Her rejste de også de templer, hvor de til evig tid kunne være i gudernes selskab.

Ramses II i Luxor

Ramses II regerede fra 1290 til 1224 f. Kr. Han har efterladt sig mange monumenter både i og uden for Egypten. Men han blev begravet i Kongernes Dal i Luxor, og det det var også her, at han opførte det store tempel til sit minde, Ramesseum.

Templet ligger lige der, hvor den frugtbare nildal med et bliver til gold ørken. Templets to store indgangsporte, pyloner, vender mod øst, og markerer den oprindelige indgang til tempelkomplekset. Pylonerne er meget ødelagte, hvilket skyldes tidens tand og i høj grad pylonens beliggenhed. Den ligger nemlig på et sted, hvor portene i århundreder er blevet oversvømmet, når Nilen gik over sine bredder. I oldtiden var pylonerne 24 m høje og 67 m brede.

Ramses II i Luxor
Foto fra pylonen over ruinen Ramesseum, Ramses II’s dødetempel på Vestbredden i Luxor.

Man kan dog stadig se nogle af reliefferne på pylonerne, blandt andet scener fra Ramses II’s berømte slag mod hittitterne i den syriske by Kadesh ved Orontes-floden. Længere inde i templet er der flere relieffer fra slaget ved Kadesh.

Det var i øvrigt franskmanden Jean-François Champollion (1790 – 1832), ham, der fandt nøglen til hieroglyffernes gåde, som døbte templet Ramesseum.

Besøg i Ramesseum

Man kommer ind på tempelområdet fra siden af templet, hvor en sti fører gennem resterne af de mange lager- og opbevaringsbygninger, som omgav templet i oldtiden. På vej ned til templet passerer man en stor statue af en liggende Anubis, sjakalguden, der blandt andet var de dødes hjælper og gravpladsens vogter.

Snart efter står man i den første tempelgård med indgangspylonen på venstre side og resten af templet på højre side. I den sydlige del af gården ligger der resterne af en væltet kolossalstatue af Ramses – og dens enorme fødder ligger på den anden side. Det var i øvrigt en statue af Ramses II i Luxor fra Ramesseum, som inspirerede den engelske digter Shelley (1792 – 1822) til det berømte digt Ozymandias. Statuen havde han set på British Museum, bragt til England af eventyreren og videnskabsmanden Giovanni Belzoni (1778 – 1823).

Fra den anden gård fører trapper opad og længere ind i templet. Trapperne ligger mellem store statuer, der er formet som dødsguden Osiris. Han står med armene over kors og gudens kendetegn fluepisken og plejlen i hænderne.

Ramses II i Luxor
Trapper fører fra den ene del af templet til den anden. Statuerne af Ramses II er formet som dødsguden Osiris.
Bevarede farver i søjlehallen

Søjlehallen er stadig delvist overdækket, og flere af søjlerne er velbevarede. Kig efter bemaling fra oldtiden øverst på søjlerne, hvor solens stråler ikke har kunnet udviske farverne helt. Reliefferne på søjlerne forestiller kongen, der ofrer til forskellige guder. Guden Amon er let at genkende: Han er afbildet som en mand med en krone, som der er sat to store fjer i.

Umiddelbart efter søjlehallen fører en åbning videre til bådhallen. Her er søjlerne dekorerede med stjernebilleder, og på væggene kan man se præster i procession. Præsterne bærer de hellige både, som gudestatuerne befandt sig i, når de for eksempel blev transporteret fra tempel til tempel.

Ramses II i Luxor
Sjakalguden Anubis vogter ved Ramesseum. Foto: Esben Pedersen.
Relieffet med Ramses II og Atum

Det mest bemærkelsesværdige relief i bådhallen er det, som forestiller Ramses II og guden Atum, der sidder under det hellige persea-træ. Gudinden Sheshat står foran dem, og relieffet fik den danske opdagelsesrejsende Frederik Norden (1708 – 1742) til at tro, at motivet forestillede Adam og Eva og Kundskabens Træ.

Resten af templet er temmelig ødelagt, men bagerst skal man forestille sig, at det allerhelligste har ligget. Hele templet er omgivet af lagerrum, hvor der blandt andet blev opbevaret korn fra de omkringliggende godser og tribut fra fremmede lande. Her har også været administrative kontorer, køkkener, slagterier m.v.

Ramses II i Luxor
Relief med farao – Ramses II – og guden Atum og gudinden Seshat. Foto: Esben Pedersen.
Også værd at besøge

Ramses III, 1194 – 1163 f. Kr, idoliserede Ramses II i Luxor. Selvom de ikke var far og søn, endsige fra samme slægt, kopierede Ramses III den forrige Ramses’ bygningsværker. Ramses III’s tempel, Medinet Habu, ligger knapt 4 km fra Ramesseum, og er en kopi af dette. Medinet Habu er dog langt bedre bevaret og fremstår noget mere massivt. Det står blandt andet med 27 m høje pyloner, bevaret farve mange steder og rester af det kongelige palads.

Husk! Billetter på vestbredden

Entrébilletter til langt de fleste templer og grave på vestbredden skal købes i det centrale billetkontor, som ligger nogle hundrede meter til venstre for Memnonkolosserne, som man ikke kan undgå at passere forbi. Det er bedst at vide fra begyndelsen, hvad man vil se på vestbredden. Derpå køber man så billetter til det hele på samme tid. Der kan i udgangspunktet kun betales kontant.

Læs mere om Egypten i oldtiden her.

Historisk Afrika-museum åbner nær Bruxelles

Belgien og Afrika

Belgien og Afrika har en lang historie bag sig. Den 8. december 2018 genåbnede Royal Museum for Central Africa – også kendt som Afrika-museet – efter fem års gennemgående renovering. Museet, der ligger en kort sporvogns-tur fra Bruxelles, blev oprindeligt bygget for at fremvise Kong Leopold II’s udstilling om Fristaten Congo ved Verdensudstillingen i 1897 og huser i dag en af verdens største og mest omfattende samlinger af kulturgenstande fra Centralafrika. Forud for den nyligt overståede renovering havde museets udstilling ikke gennemgået nogen gennemgribende ændringer siden 1959.

Belgien og Afrika
Det historiske Afrika-museum ved Bruxelles. Foto (c) Jo Van de Vyver.
Bedre viden om Afrika

Det renoverede museum har i dag to formål: På den ene side ønsker man at give en bedre viden om og forståelse af det afrikanske kontinent og dets plads i verden ved at lade besøgende få et indblik i kontinentets biologiske og kulturelle diversitet. På den anden side har museet til formål at sætte fokus på globalt og socialt medborgerskab og på den måde bidrage til en inkluderende, retfærdig og bæredygtig verden. Det nye Afrika-museum fokuserer ikke kun på fortiden, men også på nutidens Afrika. Og fortæller derfor også historier om Belgien og Afrika, om det moderne Afrika og om Belgiens kolonihistorie.

Ny glaspavillon

I forbindelse med renoveringen har man opført en ny glas-pavillon kun 100 meter fra den gamle museumsbygning. De to bygninger forbindes af et underjordisk galleri. Således er museets samlede areal nu 11.000 kvadratmeter. Samtidig er der i alle museets gallerier installeret ny teknologi, der lever op til nutidens krav til både bevaring og præsentation af samlingen. På den måde skaber man sammenhæng i fortællingen om Belgien og Afrika.

Belgien og Afrika
Den nye glaspavillon på Afrika-museet tæt på Bruxelles. Foto (c) Jo Van de Vyver.
Kontroversielt: Den permanente samling viser historien om Belgien og Afrika

Museets permanente samling er i forbindelse med renoveringen blevet fordelt i seks store gallerier:

Det første galleri “A Long History” præsenterer museumsgæster for Centralafrikas lange, rige og dynamiske historie. Her kan man bl.a. se en tand fra en såkaldt “humanoid” (en menneskelignende skabning), der er mindst to millioner år gammel. Den er fundet i det østlige Congo.

Udstillingen i det andet galleri “The Colonial Era and Independence” er museets mest kontroversielle og omhandler slavehandlen og koloniperioden under Kong Leopold II samt grundlæggelsen af Fristaten Congo. Fotografier og arkivdokumenter afslører den overdrevne og ekstreme vold, der fandt sted i denne periode. Det førte til protester både i Belgien og udlandet. Her får man virkelig indblik i historien om Belgien og Afrika.

Belgien og Afrika
Afrikans elefant på Afrika-museet. Foto (c) Jo Van de Vyver.
Afrikas flora og fauna

Det tredje galleri “Landscapes and Biodiversity” illustrerer Afrikas unikke plante- og dyreliv i ørkenen, på savannen, i regnskoven og på sneklædte bjergtoppe.
Det fjerde galleri dækker emnet “Languages and Music”. Mere end en fjerdedel af alle verdens sprog tales i Centralafrika, og på museet kan besøgende lære mere om den lingvistiske diversitet gennem en samling gamle landkort, malerier, lydklip og videoer.

I det femte galleri “Rituals and Ceremonies (African testimonials)” kan man på storskærme opleve, hvordan livets store begivenheder udtrykkes gennem traditioner og ritualer.

Belgien og Afrika
Afrikansk maske, der er udstillet på Afrika-museet ved Bruxelles. Foto: PR.

Det sjette galleri sætter fokus på “the paradox of Natural Wealth”: det paradoks, der ligger i at Centralafrika er relativt fattigt, selvom verdensøkonomien i høj grad er knyttet op på mineraler og andre naturressourcer, som Centralafrika – og i særdeleshed Congo – har rigelige mænger af.

Børnevenligt museum

Museet har i forbindelse med renoveringen gjort meget for at blive et børnevenligt museum. Derfor er alt fra gelændere og toiletter til souvenirs lavet i børnestørrelse. Samtidig er der gratis entre for børn under 18. En voksenbillet koster 12 EUR.

Se mere på museets hjemmeside her.

Skal museumsoplevelsen skylles ned? Så tjek vores artikel om de bedste ølfestivaler i Belgien.

Top 19 for 2019

Rejsehit i 2019

Rejsehit i 2019. Det bliver svært at vælge mellem de mange spændende steder, som British Airways har på deres liste. Den spænder over 19 forskellige steder, som flyselskabet spår bliver et rejsehit i 2019.

Fra Las Vegas til Osaka over Durban

British Airways’ liste med 19 populære rejsedestinationer for 2019 omfatter alt fra det populære fest-hotspot, Las Vegas, til Osakas spirende land og de romantiske Seychellerne.

Durban er med på listen for første gang og er et must-see for 2019. Beliggende på Sydafrikas kyst ud til Det Indiske Ocean ca. 560 km syd-øst for Johannesburg er Durban en tropisk, urban perle, som byder på eksklusive gæstehuse, trendy barer og stilfulde restauranter med udsigt over det azurblå hav og skønne strande.

Rejsehit i 2019
Umhlanga Lighthouse ved Det Indiske Ocean i Durban, Sydafrika. Durban er på listen over British Airways’ rejsehit i 2019. Foto (c) British Airways.
Rejsehit i 2019 der ikke ligger så langt væk

For dem, der ikke ønsker at rejse langt væk hjemmefra, anbefaler British Airways Köln og Kos.

Rejsende er altid på udkig efter de bedste rejsetips, så de kan udforske de nyeste og mest hippe destinationer. Top-19 listen har betydning for vores planlægning af nye ruter for det kommende år. Vi er altid på udkig efter nye destinationer rundt om i verden, og vi undersøger, hvor de rejsende planlægger at rejse hen, samt hvilke nye byer, vi skal tilføje til vores verdensomspændende netværk af flyruter, siger Claire Bentley, administrerende direktør for British Airways Holidays, og fortsætter:

Vores rejseeksperter gennemgår en lang række destinationer for at finde de næste must-see steder, og vi har en god blanding af nye og allerede populære destinationer, som vi tror vil være blandt de mest populære i 2019.

Rejsehit i 2019
Er det drømmen om en tropisk strand, der er mest presserende i 2019? Så er caribiske Barbados den oplagte destination. Foto (c) British Airways.
Her er listen over de destinationer, British Airways mener er rejsehit i 2019

British Airways Top 19 for 2019:

· Durban
· Pittsburgh
· Osaka
· Marrakesh
· Seychellerne
· Barbados
· Toronto
· Edinburgh
· Sofia
· Salzburg
· Malta
· Köln
· Sydney
· Kroatien
· Kos
· Cancun
· Las Vegas
· Dubai
· Tokyo

Vi har desværre langt fra besøgt alle destinationer på listen, men har blandt andet været i Dubai flere gange. Det kan du for eksempel læse om her.

Tjek afgange og priser på British Airways’ hjemmeside her.

 

Julemarked i Riga er billigst

Julemarked i Riga er billigst

Julemarked i Riga er billigere end noget andet sted i Europa. I det hele taget kan det godt betale sig at rejse til Østeuropa for at få både julehygge og billige priser.

Handelsnetværket Post Office har netop udgivet en pressemeddelelse om de europæiske destinationer, der er billigst i forhold til julemarkeder. Her viser det sig ikke overraskende, at det stadig er de gamle østlande, der giver bedst value for money. Og det er julemarked i Riga i Letland, der ligger allerøverst på Top Ti over de europæiske byer, Post Office har pristjekket.

Billigst er julemarked i Riga

Riga i Letland er endnu engang den billigste by, hvis du ønsker en forlænget julemarkedophold i en europæisk by. Riga er 44 pct. billigere end København, der ligger nederst på den liste over julemarkedsbyer, man har undersøgt.

Tjekkiske Prag bider Riga i hælene, og har desuden oplevet et prisfald på 12 pct. sammenlignet med tidligere år. Så en tur til Prag kan også være med til at lette julebudgettet. Julemarked i Prag er ikke nær så billigt som julemarked i Riga, men det er tæt på.

Listen (med angivelse af, hvor markedet holdes):

1.  Riga, Letland, Dome Square

2. Prag, Tjekkiet, Old Town Square

3. Tallinn, Estland, Town Hall Square

4. Berlin, Tyskland, Gendarmenmarkt

5. Lille, Frankrig, Place Rihour

6. München, Tyskland, Marienplatz

7. Budapest, Ungarn, Vörösmarty Square

8. Stockholm, Sverige, Gamla Stan

9. Wien, Østrig, City Hall

10. København, Danmark, Tivoli

Todagesophold er billige i både Riga og Prag

Blandingen af meget billige leveomkostninger, lave flypriser og lave priser på overnatning, har gjort, at den lettiske hovedstad Riga er kommet øverst på listen. To personer, der overnatter to nætter i Riga betaler i omegnen af DKK 4200 for fly, transport til hotel, hotel med morgenmad, middage med vin samt godter på julemarked i Riga i alt.  Det er endda en lille smule lavere end sidste år.

Til sammenligning vil det samme koste ca. DKK 7500 i København, mens man kan gå ud fra en cirkapris på DKK 5000, hvis turen går til Prag i stedet for Riga. Julemarked i Riga og i Prag har desuden også rigtig gode priser.

Tallin i Estland kan også være med

Det er en anden baltisk by, Tallin i Estland, der indtager tredjepladsen blandt de billigste julemarkedsbyer i Europa. Det på trods af, at gæster i Tallin kan regne med at skulle betale ca. 8 pct. mere end de gjorde sidste år.

Berlin billigst i vest

Priserne er også faldet i den billigste julemarkedby i det vestlige Europa, Berlin. Berlin har altid været en billig by at rejse til og rejse i for danskere, men nu har priserne fået et hak ned med 9.5 pct. Der er masser af gode forbindelser fra Danmark til Berlin, så det er bare med at komme af sted. Post Office har også undersøgt Lille i Frankrig og München i Tyskland, og ingen af dem kommer op på siden af Berlin rent prismæssigt.

Du kan læse mere om Riga hos deres turistkontor her. Husk også at tage en god bog med på ferie. Vi har fede forslag her.

Macao er for madelskere med hang til Michelin

Macao er for madelskere

Macao er for madelskere med hang til både Michelin-stjerner og hot streetfood. Så planlægger man at lægge vejen forbi Hongkong i nærmeste fremtid, må man ikke snyde sig selv for et besøg i østaten Macao. Foruden fascinerende kultur og arkitektur byder den asiatiske underholdningsmetropol på 19 Michelin-restauranter og 12 Michelin-anbefalede gadekøkkener.

Mad på verdensarvsliste

Macao var igennem 400 år var under portugisisk administration. Østatens spændende køkken kombinerer kinesisk og asiatisk madkultur med den portugisiske. Både byens gastronomi og historiske centrum er optaget på UNESCOs verdensarvslister.

Om Macao

Macao ligger omkring 60 km vest for Hong Kong. Staten består af Macao-halvøen samt øerne Taipa og Coloane. Macao-halvøen, der er Macaos hjerte og bl.a. huser østatens historiske centrum, er forbundet med Taipa med tre broer. Mellem Taipa og Coloane har flere store internationale resorthoteller etableret sig i et nyt område kaldet Cotai.

Macao er for madelskere
Macao er for madelskere, og der er utallige restauranter at vælge imellem i østaten ved Hongkong. Foto PR.
Portugisernes præg på Macao

Portugiserne kom til Macao i midten af det 16. århundrede, og det har præget byen. Arkitektur, kunst, religion, traditioner og madkultur er nemlig stadig påvirket af både kinesisk, vestlig og portugisisk kultur. Macao blev i 1999 en særlig administrativ region under Folkerepublikken Kina. I 2005 blev Macaos historiske centrum optaget på UNESCOS verdensarvsliste.

Direkte rute fra København til Hongkong

Med en ny direkte SAS-rute fra København til Hongkong er det nu endnu nemmere for danske rejselystne at tage på asiatisk storbyferie. Og planlægger man at lægge vejen forbi Hongkong, bør man ikke snyde sig selv for en dag eller to i Macao, der ligger vest for Hongkong.

Macao er for madelskere
Hele 12 gadekøkkener i Macao har fået anerkendelse i Michelin-guiden. Foto PR.
Macao er for madelskere

Macao er især et must for de madglade. Her finder man – på et areal, der kun dækker en tiendedel af Odense – ikke mindre end 19 Michelin-restauranter og 12 Michelin-anbefalede gadekøkkener. Inspirationen kommer fra både Asien og Portugal. Faktisk blev Macao i slutningen af 2017 optaget på UNESCOs liste over “Creative Cities Newtork” (UCCN) – netop pga. sin gastronomi.

Unik madkultur

Madkulturen i den asiatiske underholdningsmetropol bærer tydeligt præg af Macaos unikke historie. I det 16. og 17. århundrede etablerede de portugisere, der på daværende tidspunkt boede i Macao, nemlig en sejlrute østpå. Ad den vej bragte afrikanske og indiske købmænd adskillige eksotiske krydderier og madkulturer til Macao. Samtidig blev mange portugisere gift med lokale kinesere i Macao. På den måde smeltede forskellige eksotiske ingredienser som karry, kokosmælk, nelliker og kanel – og de kinesiske tilberedningsmetoder – over tid sammen med den traditionelle portugisiske madkultur. Blandt de mest populære macanske retter er i dag afrikansk kylling og macanske chili-rejer.

Mange Michelin-stjerner

Macaos Michelin-restauranter spænder fra den 3-stjernede The Eight, der kombinerer kantonesisk og huiyang-kogekunst, til 1-stjernede hit-steder som Shinji by Kanesaka. Dertil kommer The Kitchen, der har specialiseret sig i flammegrillet kød. Der er ikke noget at sige til, at Macao er for madelskere.

Streetfood hotspots

Har man brug for en bid mad på farten, er Macao også kendt for sine bagerier. Her serverer man specialiteter som mandel-cookies, forårsruller, peanut- og sesamslik samt æggetærter (portugisiske Pastéis de Nata). Det er svært at vælge et forkert bageri, men det mest ikoniske må være Lord Stow’s Bakery. Det blev åbnet af englænderen Andrew Stow i området Coloane i 1989. Af øvrige street food-hits kan bl.a. nævnes Lei Ka Choi, der serverer traditionelle kantonesiske retter i lerskåle, eller Ving Kei, der har specialiseret sig i mad med tofu – inkl. tofu-øl og -desserter.

Macao er for madelskere
Der er også andet end mad i Macao. Der er for eksempel flere steder, der er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Foto PR.
UNESCO-bydel og underholdning

Macao er for madelskere, det er der ingen tvivl om, men for de kultur- og historieinteresserede byder Macao desuden på et ret unikt mix af europæisk og asiatisk kultur og arkitektur. Indflydelsen fra både Kina og Portugal er tydelig.  Macaos historiske centrum med templer og kirker, bibliotek og hyggelige torve er på UNESCOs verdensarvsliste. Byen har også en lang række shows og forestillinger at vælge imellem, ligesom der er rig mulighed for shopping.

Praktisk information

Siden den 28. oktober 2018 har man kunnet flyve direkte fra København til Hongkong med SAS fem gange ugentligt. Turen tager 10 timer og 20 minutter. Fra Hong Kong International Airport kan man rejse direkte til Macao – uden først at skulle igennem Hongkongs immigration.

Fra Hongkong kan man rejse med færge til Macao – en tur, der tager en times tid – eller man kan køre via verdens længste havbro, der er 55 km lang og forbinder Hongkong med Macao og byen Zhuhai. Broen blev indviet den 23. oktober 2018.

Læs mere om, hvorfor Macao er for madelskere her.

Interesseret i mere om Macaos historier og kultur, så tjek dette link.

Skal du af sted? Så sørg for at have noget at læse i på den lange flyrejse. Vi anbefaler her nogle gode bøger til rejsen!

Ovenstående er en let redigeret pressemeddelelse fra www.related.dk.