Roadtrip i Sydstaterne – den klassiske tur del 1

Besøg i Atlanta på roadtrip. De amerikanske sydstater har altid tiltrukket rejsende. Det er her, musikken spiller og det er her nogle af de mest ikoniske, amerikanske byer befinder sig. Tænk bare på Memphis, Tennessee, New Orleans, Louisiana og i dag også Atlanta, Georgia.

Der er amerikansk historie, det mest vidunderlige køkken og uendelige muligheder for oplevelser i netop Sydstaterne. Og ikke nødvendigvis kun for at besøge de mest kendte steder. I denne lille blogserie tager vi dog ud på det klassiske sydstatsroadtrip. Særligt henvendt til dem, som endnu ikke har besøgt denne del af USA. Men også relevant for dem, der drømmer om at komme tilbage, når vi forhåbentlig snart kan rejse i gen.

Den klassiske rute, som naturligvis kan tilpasses efter behov, begynder i Atlanta, Georgia. Atlanta er Georgias største by og desuden en by, der i de sidste små 20 år har gennemgået en stor forvandling. For eksempel er her blevet langt mere sikkert, og der er kommet mange spændende, nye områder med cafeer, gode restauranter, interessante butikker og meget mere. Atlanta er en storby, der godt kan bære mange dages besøg, men til dit besøg i Atlanta på roadtrip foreslår vi, at man for eksempel begynder med to hele dage.

Forslag til oplevelser under dit besøg i Atlanta på roadtrip

I Atlanta kan du som nævnt se og opleve mange ting. Her er nogle enkelte forslag at tage udgangspunkt i.

World of Coca-Cola: Coca-Cola er synonymt med Atlanta, da den verdenskendte virksomhed blev grundlagt her. Tag på Cola-museet i Atlanta og få mere at vide om historien bag den berømte sodavand. Du kan smage på mange forskellige Coca-Cola-produkter. Og hvem ved, måske lærer du også mere om den hemmelige opskrift bag drikken.

Besøg i Atlanta på roadtrip
World of Coca-Cola i Atlanta. Foto: PR.

Atlanta Beltline: Spadser ad (en del af) Atlantas Beltline, som forbinder nogle af de spændende nabolag via en 35 km lang rute. Ruten er i øvrigt en gammel jernbanerute, der sin tid gik rundt om bye. Westside og Eastside-ruterne (trails) forbinder nogle af Atlantas hippeste restauranter, barer og shoppingområder.

National Center for Civil and Human Rights: The National Center for Civil and Human Rights er både et museum og en mennskerettighedsorganisation. Målet er at inspirere den besøgende til at finde muligheder til at ændre verden omkring dem på en god måde. I centeret kan du blandt andet få meget mere at vide om den amerikanske borgerrettighedsbevægelse og hvordan den er forbundet med menneskerettighedsudfordringer i dag i både USA og resten af verden.

Martin Luther King, Jr., er Atlantas mest kendte bysbarn. Skulpturen står ved Freedom Parkway. Foto: PR.

Atlanta History Center: Her kan du opleve store, gamle haver og nogle af byens smukke, historiske huse. Det gælder blandt andet Tullie Smith House, der er fra 1840’erne og Swan House mansion fra 1928. Her er også museum og Atlanta Cyclorama, det store maleri af Battle of Atlanta. Atlanta History Center står også bag Margaret Mitchell House, der ligger i Midtown. Her kan du se den restaurerede lejlighed, hvor Mitchell skrev sin berømte roman Borte med blæsten.

Swan House i Atlanta var blandt andet kulisse i Hunger Games-filmene, hvor det forestillede præsident Snows residens. Foto: PR.

Mere om Atlanta og Georgia

Vi har skrevet flere artikler om Atlanta og Georgia. Se for eksempel denne artikel, der handler om film og tv-serier, der er optaget i Georgia.

På den næste del af det klassiske roadtrip i Sydstaterne tager vi til Asheville, North Carolina. Læs anden del her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.