Hvad skal man spise og drikke i Alabama?

Vi har tidligere skrevet om mad i Texas og mad på roadtrip i Tennesse. Vi har skrevet om rejefestival i Alabama og om forskellige madfestivaler i Sydstaterne generelt. Mad på rejse er et emne, der interesserer os meget. Så med inspiration fra Related, kan du her læse om, hvad der ellers er godt at spise i Alabama. Det gælder især dig, der er på roadtrip.

Er man vild med grillmad, er Alabama et must-visit, når man besøger USA på roadtrip. Den lokale madkultur i Alabama bærer præg af såkaldt soul food – ofte tilberedt på grill over flere timer.

Her kan man bl.a. besøge 100 anbefalelsesværdige restauranter langs BBQ-ruten, spise kvalitets-BBQ på lokale tankstationer, smage lokale øl på en mikrobryggeri-rute og besøge lokale vingårde. Og så huser Alabama en femdobbelt vinder af den mest prestigefyldte BBQ-konkurrence, World Championship Barbecue Cooking Contest. Der er masser af muligheder for BBQ i Alabama.

Alabama har skabt en decideret “BBQ-rute” med mere end 100 restauranter. Ruten omfatter både restauranter med hemmelige marinader og dressinger, de bedste steder at spise mac and cheese samt lokale tankstationer, hvor man kan få et godt, hurtigt måltid.

Alle 100 restauranter kan findes her

Tankstationer med kvalitets-BBQ

Mange forbinder formodentlig tankstationer med fastfood og præfabrikeret mad. Men det er ikke nødvendigvis tilfældet i Alabama. På den fem timer lange køretur fra Pell City til Foley ved kysten kommer man forbi ikke mindre end fire tankstationer med traditionel, smagfuld BBQ.

Butts To Go, der ligger i en Texaco-garage i Pell City serverer svinekød, oksebryst og kylling slow-cooked over hickory-flis. Man kan også ringe i forvejen og forudbestille en “drunk chicken”, der er en kylling tilberedt over en dåseøl i tre timer.

Herfra kan man fortsætte til BBQ 65 ved Shell-stationen i Greenville, der især er kendt for sin mac and cheese.

Yderligere et par timer sydpå ligger Soul Ful Deli Depot i Fairhope. Menuen skifter dagligt, men med kyllingevinger i tolv forskellige smagsvarianter burde der være noget for alle smagsløg.

I Foley ligger endnu en tankstation, som er nem at finde med den store plastik-gris ude foran. Deres pulled pork tilberedes i 12 timer.

BBQ i Alabama
Nej, tankstationer er nok ikke det, man umiddelbart forbinder med BBQ i Alabama, men ikke desto mindre er det en ting. Her fra en Texaco i Pell City, hvor Wade Reich har lavet BBQ i årevis. Foto: PR.

Verdensmester i BBQ i Alabama

Big Bob Gibson Bar-B-Q i Decatur opfandt i 1925 den originale Alabama White Sauce, der laves af mayonnaise, æblecidereddike, citronsaft og Worcestershire sauce. I dag driver Bobs efterkommere stedet videre – og har vundet fem titler ved verdensmesterskaberne i BBQ-madlavning, World Championship Barbecue Cooking Contest – også kendt som Super Bowl for grillmad.

Big Bob Gibson’s BBQ i Decatur, Alabama. Foto: PR.

Mikrobryggerier og vingårde

Hvad er en artikel om mad – uanset hvor i verden – hvis ikke der også kommer et par mikrobryggerier og måske en vingård med ind i billedet? Således også i Alabama.

Bliver man tørstig af al den lækre mad, har Alabama også udviklet en rute med fokus på mikrobryggerier. Craft Beer Trail består af otte forskellige mikrobryggerier, og man kan nemt få overblik i app’en ved navn North Alabama Craft Beer Trail. I alt er der knap 30 bryggerier i Alabama, så der er rig mulighed for at smage og lære om en masse forskellige øltyper. 

Foto: PR.

Prøv fx en Peanut Butter Porter og Truck Stop Honey Brown Ale hos Back Forty Beer Company i Gadsden, eller smag fire forskellige øl hos Bowler Hat Brewing Company in Huntsville. I Huntsville finder man også Straight to Ale, der har lavet en Monkeynaut IPA som en hyldest til byens U.S. Space and Rocket Center.

Er man mere til vin, er der på North Alabama Wine Trail seks forskellige vingårde, man kan besøge – bl.a. White Oak Vineyards, der laver mousserende vin og frugtvine med fx jordbær, blåbær, solbær og fersken.

Køb en spiselig souvenir med hjem

Vil man købe en spiselig souvenir med hjem, skal man kigge efter den eddike-baserede dressing fra SAW; en forkortelse for Sorry Ass Wilsson. Dressingen serveres på flere restauranter i Birmingham og kan også købes i butikker. 

Du kan læse mere om Alabama her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.