Guide: Besøg Birminghams Balti-huse

Balti Triangle er opkaldt efter Birminghams ikoniske ret, balti. Balti er en krydret og aromatisk karryret, der serveres i en tynd stålwok kaldet en “balti bowl”.

Baltis er lavet hurtigt over en høj flamme og består af marineret, fersk kød og grøntsager med ekstra krydderier, derefter serveret i en baltiskål med frisk koriander på toppen. Der serveres naanbrød til. Birminghams balti-huse er kendte for deres enorme naanbrød til deling, som næsten dækker hele bordet!

Adil’s

148-150 Stoney Lane

Adil’s  er som en af balti-pionererne i balti i Birmingham og tidligere vinder af “Bedste Balti i Storbritannien”. Hvis du kan li’ din mad stærkere end stærk, så prøv den grønne chili “bhaji” som forret. Balti-kylling med hvidløgs-naan er den mest populære hovedret.

Baltiret. (c) Marketing Birmingham.

Al Frash

186 Ladypool Road

Prisvindende Al Frash er minimalistisk indrettet og er kendte for mad af høj kvalitet. Rygtet vil vide, at Al Frash er førstevalg, når Michelinkokke skal have en baltiret i byen. Chefkokken, Azam, forsikrer dog, at gæsterne bliver “glædeligt overraskede over størrelsen på regningen!” Al Frash’s pakora fremstillet med auberginer er en dejlig forret, men husets hovedret, “afrodesia” er slagnummeret med kylling, kongerejer og særlig sovs.

Shababs

163-165 Ladypool Road

En restaurant der er tro mod sine rødder og giver en klassisk baltioplevelse. Shababs signaturret er balti med kylling og spinat. En anden favorit er den brandvarme Balti Chicken Jalfrezi, der passer godt med et ost & tomat naanbrød.

Restaurant Shababs (c) Marketing Birmingham

Jyoti’s (vegetarisk)

1045 Stratford Road

Birminghams eneste sydindiske vegetarrestaurant er den prisvindende Jyoti‘s. Denne familie-ejede restaurant serverer kun vegetarretter med brug af friske ingredienser. Jyoti’s har et kæmpe udvalg af forretter, hovedretter og tilbehør. Også stort dessertkort til den søde tand og flere veganske muligheder. Her kan man blandt andet spise Masala Dhosa, en sydindisk delikatesse i form af en rispandekager med kartoffel og løg serveret med linsesovs og kokosnøddechutney.

Shopping i “the Balti Triangle”

The Balti Triangle er ikke kun lækre karryretter, det er også et skatkammer af specialbutikker med mad, asiatiske smykker og et bredt udvalg af tekstil-butikker, der specialiserer sig i sarier og kaftaner, i eksotiske materialer og med en fantastisk variation af farver.

Gå for eksempel efter:

1. Gohil Emporium

381 Stratford Road

Her er varer importeret fra hele Indien og fjernøsten, og kunderne kan finde alt fra indisk håndværk og religiøse afbildninger til håndmalede indiske silkemalerier og særligt tilbehør til hjemmet. Gohil Emporium har også stort sortiment af indiske smykker, ligesom de er en af de største importører af husgeråd til den indiske madlavning – her kan man for eksempel købe baltiskåle.

Farvestrålende asiatiske armbånd (c) VisitBritain Andy Ward

2. World of Fashion

131 – 135 Ladypool Road

Indisk mode og design til både mænd og kvinder, tilbehør, sarier, bryllupskjoler og meget andet. De fleste af kjolerne i butikken er designet af ejeren, Nesh.

3. Milan Sweet Centre

191 Stoney Lane

Denne lille butik lokker med asiatiske kager, slik og takeaway, der er fremstillet på stedet.

4. Raja Brothers

170 Ladypool Road

Et besøg hos Raja Brothers er som en tur  i verden. Raja Brothers specialsupermarked er den ældste forretning på Ladypool Road og har bestået i 4 generationer. Her er der over 15.000 varenumre på hylderne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.