Spis, drik og bo bæredygtigt i Californien

Bæredygtig rejse i Californien. Kan man overhovedet det? For selvfølgelig er det ikke bæredygtigt at rejse hele vejen fra Danmark til Californien med fly. Det er heller ikke bæredygtigt, når man så er der, at køre rundt i en stor benzinsluger.

Man kan vælge at være ligeglad, man kan vælge at overgive sig til flyskam og rejseskam. Men man kan også vælge at rejse med et flyselskab, der har en bæredygtighedspolitik. Man kan vælge en elbil til sit roadtrip. Og man kan vælge at spise, drikke og bo bæredygtigt på sin ferie.

Bæredygtig rejse til Californien er bestemt ikke umuligt. Staten byder på mange forskellige bæredygtige alternativer, både når det gælder overnatningssteder, restauranter, transport og steder at drikke for eksempel vin. Vi har samlet nogle nogle bæredygtige alternativer i denne artikel. Og det er kun et lille udvalg. Californien er en af de stater, der er mest interesserede i bæredygtighed, og det er nemt at være på bæredygtig rejse i Californien.

Bo (lidt mere) bæredygtigt i Californien

Skal du til San Francisco på ferien? Så var det måske en idé at vælge Lodge at the Presidio i et par overnatninger eller tre.
The Lodge er et boutiquehotel, som er indrettet i gamle militærbygninger. Det er det hotel i San Francisco, der ligger tættest på Golden Gate-broen. Hotellet bruger grønne rengøringsmidler, genbruger og komposterer, så meget man kan.

Går turen til smukke Sonoma County i Californien, kan du for eksempel vælge The Sonoma Orchid Inn. Orchid Inn er et restaureret landhus fra 1906, som benytter solenergi. Man har også egen hønsegård og økologisk køkkenhave. The Case Ranch Inn ligger i et endnu ældre landhus. Det er bygget i 1894 og her genererer man 40% af al energi fra solen. Og så er det ikke noget problem med en elbil, for der er ladestationer.

Længere nede sydpå ved Los Angeles finder man Ranch at Laguna Beach. Her knuser man blandt andet glas, så det bliver til sand, og nøglekortene på hotellet er lavet af bambus.

Shore Hotel ligger også sydpå i Santa Monica, og her sparer man på energi, vand og plasticg gennem forskellige intiativer, der skal gøre det bæredygtigt at rejse i Californien.

Drik bæredygtigt i Californien

Californien kan priale med verdens største bæredygtigt vinavler-program. I hvert fald når man kigger på produktion og det areal, der bliver dyrket vin på. Vingårde, der har logoet CERTIFIED SUSTAINABLE er de mest bæredygtige af dem.

Der er vinregioner over hele Californien, og mange af dem har gode bæredygtighedsprogrammer. Det gælder for eksempel Napa Green, som tilbyder selvguidede ture. Det kan man læse mere om her. Hos Sonoma County Vineyard Adventures kan gæsterne ligeledes lære om bæredygtig vin og vinproduktion på selvguidede gåture.

Santa Barbara Sustainable Vine Wine Tours bruger kun Teslaer til ture, og i byerne CarmelLivermoreNapa og Sonoma har også ture rundt i vinområderne.

Spis økologisk på bæredygtig rejse i Californien

Treasure Island’s Mersea restaurant er bygget i et design, der blandt andet består af 13 genbrugte containere. Her er også en urtehave og borde, der er fremstillet af materialer fra en gammel bowlingbane. Restauranten, der ligger ved San Francisco tilbyder desuden jobs til folk, der ikke har en stor indkomst i forvejen og man støtter 4Ocean. Det er et initiativ, der hjælper med at rense havet ved at sælge armbånd fremstillet i genbrugsmaterialer.,

Bryggeriet Half Moon Bay Brewing Company har et grønt certifikat og brygger øl på renset spildevand. Der bliver brugt lokale råvarer til maden, og den seafood, restauranten serverer er bæredygtig. Overskudsprodukter fra madlavning og ølbrygning doneres til lokale landbrug som dyrefoder.

I det nordlige Californien tæt på grænsen til Oregon, finder man flere hel- eller halvøkologiske jord-til-bord-restauranter. I Siskiyou County ligger for eksempel Five Marys Camp og Scott River Ranch.

Tocaya Organica i San Diego prøver at være bæredygtige i det meste af det, de gør. Her bruger man økologiske råvarer, printer på genbrugspapir, laver øko-venlige ting, man kan tage med, praktiserer genbrug og arrangerer oprydning på stranden.

Nick’s Cove and Cottages støtter lokale fiskere, landmænd og vinbønder, som praktiserer bæredygtighed. Restauranten har eget landbrug og egen have og er selvforsynende med æg, honning, grøntsager og urter. Man kan også bo i små hytter. Nick’s Cove and Cottages ligger nord for San Francisco ved Tomales Bay.

Vi har tidligere skrevet om bæredygtige hoteller i West Hollywood. Læs mere om dem her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.