AWOL – Ancient World Online

AWOL – Ancient World Online. For dem, der gerne vil studere det gamle Ægypten (og andre oldtidskulturer) på det lidt mere specialiserede niveau, er AWOL – Ancient World Online et godt sted at begynde.

Her er der nemlig samlet links til mange af de tidsskrifter, bøger, serier og journaler der er lagt ud på nettet til fri afbenyttelse. Tidligere skulle man træffe aftaler med bibliotekarer for eksempel Københavns Universitet eller Glyptoteket for at komme til at læse dem.

Nu er det muligt fx at hente flere af Oriental Institute i Chicagos publikationer online. Se  nogle af de ægyptologiske publikationer her.

Visse publikationer kan dog kun nås gennem Journal Storage(JSTOR). For at få adgang til JSTOR, skal man være registreret som låner på et bibliotek, der har adgang. 
 

Indlægget er oprindeligt udgivet den 31. maj 2009. Opdateret d. 18. juli 2020 med nye links og ny info.

AWOL – Ancient World Online har været på nettet i adskillige år efterhånden. Det betyder, at deres samling af links og henvisninger er enorm.

For eksempel er der allerede for bare 2020 over 700 indlæg med links til videnskabelige ressourcer. Det kræver derfor lidt tid at overskue siden, men hvis man ved, hvad man går efter, er det relativt let at benytte søgefunktionen på siden.

Hvis det ikke skal være helt så videnskabeligt, kan du tjekke dette link. Det leder dig til vores lille indlæg om ægyptologiske blogs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.