Kender du Atlas Obscura?

Atlas Obscura Danmark. Måske er du stødt på navnet hos boghandlen eller på nettet. Atlas Obscura er en projekt, som i bøger, online og på rejser fortæller om særlige, mærkelige og mystiske steder over hele verden, også Danmark.

Atlas Obscuras hjemmeside er stor og propfyldt med inspiration. En del af materialet på siden er brugergenereret, lidt som vi kender det fra Tripadvisor for eksempel. Man kan selv tilmelde sig og begynde at skrive indlæg, hvis man synes, man kender et særligt sted, der fortjener omtale. Du kan se hjemmesiden her.

Denne sommer er for manges vedkommende en hjemmesommer. Heldigvis er der mange spændende steder at besøge i hele landet, nogle er mere kendte end andre. Og nogle steder er måske velkendte for de lokale, men ukendte for dem, som kommer udefra.

Vi kan søge inspiration på lokale turistbureau-hjemmesider, dem er der nemlig mange af. Og de har skruet godt op for tilgængeligheden og informationen i denne sommer.

Ferieinspiration med Atlas Obscura Danmark

OK, det første sted man finder, når man slår op på Atlas Obscura Danmark, er Tivoli i København. Det er næppe et hverken mærkeligt, mystisk eller ukendt sted for nogen dansker. Der er i alt 95 indlæg om steder i Danmark, og ja, der er andre lokaliteter, som er kendte for de allerfleste danskere.

Udover Tivoli gælder det for eksempel Den lille havfrue, Kronborg og Grauballemanden. Selvom man måske smiler lidt skævt over, at disse seværdigheder er valgt ud som specielle, skal man huske, at siden er international. En japansk turist kender ikke nødvendigvis Møns Klint for eksempel eller de bornholmske rundkirker.

Men der er også mange indlæg om de lidt skævere seværdigheder i Danmark. Og det er langt fra udelukkende københavner-seværdigheder, det handler om. Hele landet er faktisk dækket godt ind. Teksterne er på engelsk, men er alle relativt korte og giver god information og ikke mindst inspiration til at se noget nyt eller noget andet i Danmark. Hele Atlas Obscura Danmark listen kan du se her.

Sommer i Danmark

Du kan også se nogle af vores forskellige indlæg om seværdigheder og spisesteder i Danmark. Vi har blandt andet skrevet om Bandholm Hotel på Lolland, om Flynderupgård ved Espergærde på Nordsjælland og om Sønder Boulevard på Vesterbro i København.

God sommer!

Krustader, sild og ost på frokostbordet på Flynderupgård i Espergærde, Nordsjælland.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.