Roadtrip i Sydstaterne – den klassiske tur del 2

Asheville North Carolina. På det klassiske sydstatsroadtrip lagde vi ud med storbyen Atlanta i staten Georgia. Fra Atlanta går turen mod Asheville, der ligger i North Carolina. Afstanden mellem de to byer er næsten 350 km, som ad den hurtigste vej tager omkring 3,5 timer.

Nogle gange vil man på sit roadtrip bare fra A til B så hurtigt som muligt. Andre gange kan der være gode grunde til at tage de mindre veje og gøre nogle flere stop på vejen. For eksempel i mindre byer, hvor man overnatter. Man vurderer selvfølgelig selv, hvad man er mest til og hvad chaufføren/chaufførerne har lyst til og orker.

Men i dette forslag er det altså den lige, hurtige vej vi tager, og her skal man regne med i hvert fald mere end tre timers kørsel. Ja, vi nærmer ogs nok noget, der snarere ligner 4 timer, vel at mærke uden alt for lange pitstops undervejs.

Asheville er en efter amerikansk målestok mellemstor by, som med opland tæller en lille halv million indbyggere. Så mange bor der dog langt fra i selve byen. Den er kendt for kunst og arkitektur, og har mange velbevarede historiske bygninger. Mest kendt er byen dog for sin beliggenhed ved Blue Ridge Mountains.

Asheville North Carolina
Asheville North Carolina skyline mod vest. Foto (c) Explore Asheville.

Mange ting at opleve

Her er altså noget at komme efter for både den kunst- og den naturinteresserede. Og så er her selvfølgelig også mange gode restauranter, butikker med mere. Vi anbefaler mindst én dag i Asheville North Carolina, men helst to, selvom der nok skal afsættes mere tid, hvis man vil vandre i bjergene og den slags. Der er i hvert fald nok at se.

Her er en håndfuld tips til noget af det, man kan opleve i og omkring byen.

Biltmore Estate. Udforsk det store Biltmore Estate, George and Edith Vanderbilt enorme hjem. Se dets smukke haver og prøv stedets prisvindende vin. Har man lyst til at fiske, cykle eller rafte er det også muligt her. Biltmore Estate tilbyder også guidede specialture, som man kan læse mere om her.

Downtown Asheville. Her finder du mere end 150 store og små specialbutikker, gallerier og cafeer. De fleste har i øvrigt udendørs servering. Det er også her, du kan beundre forskellige arkitektoniske stilarter, se sjov gadeoptræden, finde en særlig restaurant og meget andet.

Bjergene og nationalparkerne er Ashevilles største attraktion

Blue Ridge Parkway. Vejen, der også kaldes “America’s favorite drive,” er en 750 km lang bjergvej. Indgangen ligger i staten Virginias Shenandoah-dal ved Aston Mountain. Dens sydlige indgang er i Cherokee i North Carolina. Det er også indgangen til Great Smoky Mountains National Park. Blue Ridge Parkway krydser ind i Asheville hele fire steder. Det betyder masser af skønne udsigter, vandrestier og andre sjove udendørs aktiviteter lige uden for døren i Asheville.

Linn Cove Viaduct, Blue Ridge Parkway i North Carolina. Foto (c) NC Division of Tourism, Film and Sports Development.

River Arts District. Også kaldet RAD er et sted, hvor mere end 200 kunstnere arbejder. Der er ikke nogen officielle åbningstider i RAD, men man kan finde et galleri, arbejdende værksted eller studio, der er åbent på næsten ethvert tidspunkt af døgnet. Man kan også bastille guidede ture.

Great Smoky Mountains National Park. Nationalparken ligger knapt 90 km fra Asheville. Parken har omkring 9 millioner besøgende årligt, og er en absolut USA-favorit for alle rejsende, der kommer denne vej. Great Smoky Mountains National Park skal opleves. Især, når man er så tæt på som i Asheville North Carolina.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.