50 Nights of Lights

Det er blevet tid til lysfænomenet 50 Nights of Lights i byen Cleveland i Mississippi. Det er en årligt tilbagevendende begivenhed, der begynder omkring d. 10. november og slutter nytårsaften.

50 Nights of Lights

Det begyndte faktisk bare med, at forretningsindehaverne i byens downtownområde pyntede deres vinduer med hvide lys. Træerne i downtown blev også pyntet med lys, og senere kom der lys på tagene i den centrale del af byen.

Cleveland, Mississippis juletradition, der i dag hedder 50 Nights of Lights, var mere beskedent dengang end i dag. I dag er der nemlig mere end 100.000 lys, der skaber julestemning over hele byen.

Juletræer og bevægelige figurer

I dag består 50 Nights of Lights af mere end blot hvide lyskæder downtown. Der er store, lyspyntede juletræer flere steder i Cleveland, Mississippi. Og de bevægelige julefigurer har også fundet plads i denne store fejring af julen og lyset.

Flere og flere forretninger og private donerer penge til 50 Nights of Lights, og fænomenet vokser år for år. Det er også noget, der trækker en anden type turister end dem der plejer at besøge Cleveland, Mississippi.

Cleveland og The Blues

Cleveland, Mississippi er nok i virkeligheden mere kendt for Grammy Museet og andet, der har med musikstilen The Blues at gøre. Derfor er en del af juleudsmykningen da også tilegnet netop denne stil. Det finder den besøgende ud af på den strækning, der går fra Sharpe Street ved Highway 8 til North Street.

Underholdning for børn og voksne

Der er mange forskellige ting planlagt i de næsten to måneder, 50 Nights of Lights varer. Der er både koncerter, parader, ceremonier, film for børn og voksne og meget andet. Du kan se programmet her.

Læs mere om sydstaterne

Er du interesseret i Sydstaterne, så har du det ligesom os. Det er et af vores yndlingsområder i USA. Se for eksempel, hvad vi har skrevet om Borgerrettigheder i Tennesse her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.